blog-post

Serveer heerlijke shakshuka voor je vegetarische vrienden

Ontvang je binnenkort vegetarische vrienden of wil je zelf het vlees eens links laten liggen? Dan wacht er een wereld vol heerlijke recepten op jou. De eenvoudige, maar overheerlijke shakshuka komt uit Tunesië en kan je ’s middags of ’s avonds eten, maar is oorspronkelijks zelfs bedoeld als ontbijt. Eet smakelijk!

Ingrediënten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 grote uien, fijn gesneden
  • 2 rode paprika's, gesneden in reepjes
  • 2 groene paprika's, gesneden in reepjes
  • 4 teentjes look, fijngehakt
  • ½ theelepel komijnzaad
  • ½ theelepel karwijzaad
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel tomaten- of paprikapuree
  • 800g gehakte tomaten
  • 1 klein bosje verse koriander, grof gehakt
  • 1 klein bosje verse peterselie, grof gehakt
  • 8 eieren
  • 85g feta, verbrokkeld
  • 8 eetlepels dikke, natuurlijke of Griekse yoghurt
  • Zout en versgemalen peper
  • 1 Turks brood
Bereidingswijze
  1. Verwarm de olijfolie in een grote pan met een deksel. Voeg de uien en de paprika’s toe en kruid met zout en peper. Laat ze even garen op een middelhoog vuur tot de uien en de paprika zachter zijn. Voeg de look toe en laat het 2 minuten verder koken. Besprenkel met het komijn- en karwijzaad en de cayennepeper. Meng de tomaten- of paprikapuree al roerend door het geheel en laat het geheel enkele minuten sudderen. Voeg dan de tomaten toe met een beetje water.
  2. Laat het mengsel 10 minuten zonder deksel pruttelen tot het wat ingedikt is. Proef na 5 minuten en voeg een beetje suiker toe als je denkt dat de tomaten het kunnen gebruiken. Hou de textuur goed in de gaten, want je wil het niet te vochtig, maar ook niet te droog serveren. In het laatste geval kan je altijd nog een beetje water toevoegen. Wanneer de saus klaar is, kan je de verse kruiden toevoegen.
  3. Maak 8 kleine kuiltjes in de saus, mooi verdeeld over de pan. Breek een ei open in elk kuiltje tot elke kuiltje gevuld is. Laat de shakshuka nu nog enkele minuten koken tot het eiwit net gaar is en het eigeel nog lopend. Besprenkel je heerlijke maal met de verbrokkelde feta en serveer dit topgerecht met wat yoghurt en wat Turks brood. Aan tafel!
Word zelf voedingsexpert!

Doet dit heerlijke recept je al watertanden en heb je zin in meer? Bekijhk dan eens ons uitgebreide aanbod aan voedingsopleidingen, verrijk jouw voedingkennis en upgrade jouw kookkunsten!

Delen

INSCHRIJVEN CONTACT