Beginnen met een thuisstudie? Stel jezelf deze vijf slimme vragen!

02/11/2018 Robert de Bruijn

Je hebt besloten om een thuisstudie te starten en bruist van het enthousiasme. Je begint nog liever vandaag dan morgen, dagdroomt over je toekomstige carrière en klopt jezelf op de schouder bij het vooruitzicht van een diploma. Je wilt deze heerlijke energie natuurlijk vasthouden, dus zorg je je goed voorbereid. Stel jezelf daarom deze vijf slimme vragen en maak van je thuisstudie een succes!
 
1. Waarom wil ik dit?
Weet jij al wat precies de reden is dat je deze studie gaat doen? Wil je bijvoorbeeld meer kennis opdoen over online marketing, omdat je daar veel mee te maken hebt tijdens je werk? Of wil je al jaren een eigen bed & breakfast starten? Jezelf meer ontwikkelen? Je kansen vergroten? Als je weet waarom je eraan begint, is de kans groot dat je het makkelijker doorloopt. Dan zit het met je motivatie wel snor!
 
2. Ben ik voldoende voorbereid?
Een goed begin is het halve werk. Een klein beetje research vergroot je kansen aanzienlijk en maakt dat je zorgenvrij aan je studie begint. Past de studie helemaal bij je interesses? Denk je aan de thuisstudie Cupcakes Bakken? Of past Budgetkoken toch beter bij je? Weet je zeker dat een thuisstudie écht bij je past? Heb je nog veel vragen voordat je begint? Bekijk ons cursusaanbod eens of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.
 
3. Wie gaat dat betalen?
Volg je een studie om expertise toe te voegen aan je huidige baan? In dat geval is het het beste om een bij je werkgever na te vragen of er een opleidingsbudget beschikbaar is. Vaak is dat er wel en scheelt het jou een aardig centje.
 
Nog een tip: voor sommige opleidingen heb je materialen nodig. Denk aan software, massagebenodigdheden of make-up kits. Kijk eerst eens goed rond bij de drogist voordat je de groothandel leegkoopt. Dat scheelt een hoop geld!
 
4. Heb ik er genoeg tijd voor?
Een thuisstudie is natuurlijk lekker flexibel en hoeft niet veel tijd te kosten. Weet je al hoe je het aan gaat pakken? Maak een planning, dat is lekker overzichtelijk en heb je meer kans van slagen! Met 4 tot 6 uur studeren per week ben je er al. En dat doe je overal waar je wil! Een uurtje na het eten of tijdens je treinreis: een thuisstudie is heel makkelijk op te delen in kleine stukjes, waardoor je je diploma binnen no-time haalt!
 
5. Wat wil ik ermee bereiken?
Hebbes! Je hebt je diploma in the pocket en wil lekker snel aan het werk in je nieuwe vakgebied. Je vergroot je baankansen als je tijdens je studie een stage hebt gelopen. Zo heb je al de mogelijkheid gehad om rond te snuffelen bij een bedrijf wat misschien je toekomstige werkgever wordt.
 
Nog een duwtje in de goede richting? Abonneer je op een vakblad, ga naar een netwerkbijeenkomst, struin LinkedIn af en benader bedrijven waar je graag zou willen werken. Zo creëer je het beste klimaat om jouw droombaan werkelijkheid te laten worden. Succes verzekerd!


previousLabel

Oud-studente Allround Fotografie

nextLabel

Het geheim achter een examen zonder stress

mostRead


De 3 belangrijkste verschillen tussen NHOC en MBO

10/01/2019

5 goede manieren die klanten waarderen

15/11/2018

Beginnen met een thuisstudie? Stel jezelf deze vijf slimme vragen!

02/11/2018

blogTags


Thuisstudie starten

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-