Een online business starten: wat je moet weten

22/12/2020 Robert de Bruijn

Veel mensen hebben naast hun vaste baan nog een bijverdienste. Verdien jij ook graag extra bij tijdens je vrije momenten? Dit is het moment om daarmee te beginnen! Online business is echt booming. Met de juiste begeleiding en een opleiding op maat wordt iedereen een ondernemer. In deze blog beantwoorden we enkele vragen rondom het starten van een online business.
 
Hoe begin ik eraan?

Voordat je begint met je onderneming, moet je eerst het product of de service vinden waarmee je geld gaat verdienen. Doe onderzoek naar verschillende niches. Start bij dingen waar je al veel over weet. Observeer je omgeving en identificeer oplossingen voor bepaalde problemen. Zoek gaten en spring daar vervolgens in!

De tweede stap is evalueren of de markt rijp is voor jouw business. Bestudeer de markt rond je gekozen product of service, bijvoorbeeld door zoekwoorden te onderzoeken of succesvolle soortgelijke producten te evalueren. Denk aan alle details die erbij komen kijken en die jouw succes dwarsbomen. En denk aan mogelijke oplossingen voor die hindernissen.
 
Tip: Ga eens gluren bij de concurrentie. Zie wat er werkt bij hen, en belangrijker: check wat jij zelf beter moet doen. Daaruit leer je de branding van je onderneming en je positie op de markt.
 
Waar moet ik op letten?

Check zeker de wetgeving rond jouw online business. Dit is heel belangrijk. Verdiep je in de regels die je moet volgen als ondernemer. Ga je producten verkopen? Check dan zeker hoe je de verzending aanpakt, hoe het zit met belastingen en invoerrechten, etc. Kijk eens bij het thema Management en Bedrijfsvoering en ontdek hoe je het goed aanpakt.

Wetgeving kan je zaak maken of breken. Zeker weten dat je goed bezig bent? Dan heb je hulp nodig van een professional. Bij al onze thuisstudies krijg je begeleiding van topdocenten die op al jouw vragen een antwoord hebben.
 
Hoeveel kost het om te beginnen?

Dat hangt af van wat je wil doen. Voor veel online ondernemingen is een laptop met een internetverbinding en een website voldoende. Ga je producten verkopen? Dan heb je de optie om zelf de voorraad van je product te beheren (wat extra investering met zich meedraagt) of om te ‘dropshippen’ (waarbij je alleen de producten die je al hebt verkocht, bestelt bij de leverancier). Een eigen website is vaak essentieel en kost meestal maximaal 10 euro per jaar. Een programma om je eigen boekhouding te doen is vaak ook handig, vooral als beginnende ondernemer.

Waar verkoop ik mijn producten of bied ik mijn diensten aan?
Waar je jouw producten of diensten gaat aanbieden is van groot belang. Er zijn enkele vragen die je moet beantwoorden. Bouw je de 
website of webshop zelf of besteed je dat uit?? Ga je op meerdere websites verkopen of ligt je focus op één site? Ga je op externe sites verkopen? En welke platformen kies je dan? Wat voor jouw business het beste werkt, hangt af van jouw product of service.

Hoe vind ik klanten?
Essentieel bij je lancering is uiteraard de 
marketing! Leer hoe je meer bezoekers naar jouw site lokt via online marketing of goede copy met SEO of Search Engine Advertising.

Hoeveel verdien ik bij met mijn online business?
Dat hangt natuurlijk af van wat je doet én hoe goed je het doet. Het gemiddelde uurloon voor een freelancer ligt rond de 52 euro per uur. Als startende ondernemer verdien je in het begin waarschijnlijk wat minder. Zorg er dan voor dat je weet wat je waard bent en durf het tarief dat je waard bent ook te vragen. In de cursus Business Management leer je hoe je bepaalt hoeveel je moet vragen per uur om lucratief te zijn en nog veel meer.

Hoe breid ik uit?
Vanaf dat je onderneming van de grond is gekomen, begin je met plannen voor de volgende stap. Voeg een 
extra service toe aan je aanbod, breid je marketingskills uit, neem mensen in dienst; de mogelijkheden zijn eindeloos! In ons cursusaanbod vind je alle cursussen die je nodig hebt om je business uit te breiden. Blijf altijd manieren zoeken om te verbeteren, uit te breiden en verder te bouwen aan jouw droom.

Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog aan je eigen onderneming en maak er binnenkort je fulltime baan van! Bekijk hier het volledige cursusaanbod.


relatedBlogs

Verdien geld met beauty tutorials

Anti-cyclisch ondernemen

Ontdek de voordelen van anticyclisch ondernemen


previousLabel

Schrijf met jouw talent een succesverhaal

nextLabel

Verdien geld met beauty tutorials

mostRead


De 3 belangrijkste verschillen tussen NHOC en MBO

10/01/2019

5 goede manieren die klanten waarderen

15/11/2018

Beginnen met een thuisstudie? Stel jezelf deze vijf slimme vragen!

02/11/2018

blogTags


OndernemenOnline businessDropshippenMarketingWebshopOnline shopBijverdiensteZelfstandigeBijberoepOnline ondernemen

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-