Thuis gezond(er) snoepen met Sinterklaas

25/11/2020 Robert de Bruijn

Hij komt, Hij komt! Met Sinterklaas vliegt het zoet de kinderen om de oren. Lekker snoepen hoort,net als de cadeautjes, natuurlijk bij het grote Sinterklaasfeest. Hoe zorg je nu dat je kind toch niet teveel suikers inneemt?

Vele vetten, suikers en fastfood zorgen ervoor dat onevenwichtige voeding bij kinderen steeds vaker voorkomt. Tijdens de Kindervoedingsadviseur krijg je alle tips & tricks om het voedingsschema van jouw kinderen toch evenwichtig te houden. Docente Lotte De Clercq geeft alvast enkele tips mee om deze periode toch nog gezond door te komen:

 
 

De Sint brengt fruit en groentjes mee uit Spanje!

Tijdens Sinterklaas kan je kinderen zeker de nodige voedingsstoffen geven die het nodig heeft. De Sint komt uit Spanje! De ideale gelegenheid dus om naast al het zoete, ook wat fruit, zoals mandarijntjes, tussen de vele andere snoepjes te leggen. Het kleurt mooi tussen al die bruine chocolade en speculaas. Vergeet ze dus zeker niet! Bovendien is een mandarijntje in plaats van een stukje chocolade veel gezonder! Wil je echt scoren? Leg dan zeker een worteltje voorn het paard ‘Slecht Weer Vandaag’ bij al het lekkers. Een wijze tip!

 
 

Kwaliteit boven kwantiteit!

Kwaliteit is altijd belangrijker dan de kwantiteit. Dat is een hele belangrijke peiler bij voedingsadvies.Kies bijvoorbeeld beter lekkere en kwaliteitsvolle chocolade of speculaas dan je karretje in de supermarkt zomaar overvol te laden. Vaak krijgen kinderen ook op school, bij de grootouders of bij de sportbewegingen ook redelijk wat snoep. Je kan beter kiezen voor één speciaal en gezond stuk pure chocolade met 'cacao' of bijvoorbeeld een artisanaal gemaakt stukje speculaas.

Kies slim, kies voor je kind!

Kruidnoten bevatten, in vergelijking met speculaas of chocolade, relatief gezien niet zo veel energie. Speculaas en chocolade bevatten minder vet en calorieën. Chocolade met 'cacao' is bijvoorbeeld ideaal. Niet elk kind is daar fan van, kies daarom gerust voor wat je kind lekker vindt! Daar draait het toch eigenlijk wel om.

 
 

Haal niet teveel in huis!

Let tijdens het boodschappen doen al op wat je koopt. Als je twee soorten snoep in huis haalt, is dat vaak al meer dan genoeg. Hoe meer snoep je in huis haalt, hoe meer je er effectief van gaat eten. Het zijn allemaal calorieën waar je lichaam niets mee kan, omdat er nauwelijks tot geen goede essentiële voedingsstoffen in zitten. Kies dus best altijd voor een beperkt aantal aan snoep!

Ga zelf aan de slag!

Dé allerbeste oplossing is om zelf aan de slag te gaan. Je vindt op het internet tal van recepten voor gezonde varianten op de klassiekers. Dit is ook een ideale manier om perfect te weten welke voedingsstoffen je binnen krijgt en om het voedingsadvies te volgen. We worden continu voorgelicht over toevoegingen in ons eten. Door bijvoorbeeld zelf pepernoten te bakken of speculaas te maken, krijg je weer grip op wat er binnen komt. Als je zelf ziet hoeveel suiker je in een pepernoot stopt, weerhoudt het je wellicht ook om er veel te veel van te eten. Bovendien heb je zelf in de hand hoeveel zout, suiker en smaakstoffen je in al dat lekkers stopt.

 
 

Dé allerbeste keuze!

Er bestaat nogal vaak verwarring, maar de pepernoten blijven het gezondste. Deze hoekige brokjes hebben een zachte structuur en zijn bovendien super gezond! In een pepernootzitten bijna alleen maar onverzadigde vetten in. Het aantal calorieën valt ook best mee: 308. Ze bevatten maar 1.2 gram vet, 69.5 gram koolhydraten, 3.6 gram vezels en 3 gram aan eiwitten. Pepernoten zijn dus zeker één van de beste keuzes om te snoepen.

Wil je zelf professioneel voedingsadvies leren geven?

Dat kan! Schrijf je vandaag dan nog in voor een boeiende opleiding Kindervoedingsadviseur of download hier alvast een proefhoofdstuk. Leer alles om aan de slag te gaan als zelfstandig kindervoedingsadviseur of om dagelijks toe te passen als ouder, leerkracht, coach of onthaalmoeder. Maak werk van je toekomst!


previousLabel

De 5 belangrijkste elementen van Visual Merchandising

nextLabel

Schrijf met jouw talent een succesverhaal

mostRead


De 3 belangrijkste verschillen tussen NHOC en MBO

10/01/2019

5 goede manieren die klanten waarderen

15/11/2018

Beginnen met een thuisstudie? Stel jezelf deze vijf slimme vragen!

02/11/2018

studyCategories


Administratie & Receptie

Beauty

Mode & Styling

Management & Bedrijfsvoering

Tekenen & Schilderen

blogTags


SinterklaasGezonder snoepen met sinterklaasSnoepVoedingsconsulentVoedingsadviesEetpatroonGezonde voedingSnoepenVoedingsconsulentKindervoedingsadviseurVoedingsadviesZelfstandig voedingsadviseurVoedingsadvies

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0