Verdien geld met beauty tutorials

22/12/2020 Bob van Dongen

‘How to do smokey eyes’, ‘hoe maak je een visgraatvlecht’, ‘feestelijke nagels in 5 stappen’, ‘facial beauty treatment step by step’ enzovoorts. De kans is groot dat jij ook al eens een beauty tutorial opgezocht hebt om thuis mee aan de slag te gaan. Korte instructievideo’s worden alsmaar populairder en de content creators doen er gouden zaken mee.

Heb jij zin om zelf kwalitatieve video’s te maken en je resultaat te delen via je eigen channel? Met ons stappenplan verzeker je jezelf van succes, massa’s views én een inkomen!

1. Bepaal je onderwerp en zorg ervoor dat je de nodige skills hebt

Om een succesvol kanaal te beheren, is het belangrijk om uniek te zijn en goed na te denken wat je precies wil bereiken.

Denk eerst en vooral na wat je je publiek precies wil gaan leren en welk onderwerp je gaat behandelen. Wordt je de zoveelste make-up artist die uiteenlopende tutorials maakt zonder een rode draad? Dan ga je extra hard je best moeten doen om gezien te worden, want je bent zeker niet de enige. Het is beter om een specifieker onderwerp te kiezen en je daarin te specialiseren. Denk bijvoorbeeld aan bruidsmake-up, natuurlijke cosmetica, henna painting, make-up voor dummies of make-up voor mannen. Zodra je wat volgers hebt verzameld, is het altijd mogelijk je verder uit te breiden.

Zorg er zeker voor dat je uitblinkt in je vak. Je leert je publiek immers hoe ze iets zelf doen. Volg een opleiding en oefen je vaardigheden voldoende, bijvoorbeeld tijdens een stage. Enkele populaire thema’s voor tutorials zijn hairstyling, make-up, nagelstyling, beauty of massagetechnieken.

Ter inspiratie:

  • Nail art met behulp van huis-tuin-en-keukenspullen
  • Party make-up met felle kleuren
  • Beauty treatments met eenvoudige, natuurlijke producten
  • Hairstyling voor korte kapsels
  • Zelfmassage voor mensen met een kantoorbaan

Geef gerust een creatieve twist aan je tutorials. Werk bijvoorbeeld alleen samen met bekende mensen, probeer alle beauty tricks uit op je partner, verdiep je in de wereld van ASMR of laat iemand die niks van je vak kent commentaar geven. Maak het zo gek als je wil en het slaat aan bij een breed publiek!

2. Bedenk een ijzersterke strategie

Leg eerst en vooral je doelgroep vast. Daar hangt immers veel vanaf, van je taalgebruik tot de kanalen die je gebruikt om jouw publiek te bereiken. Maak een zo gedetailleerd mogelijk customer profile van jouw ‘droompubliek’. Geef hem/haar een naam en een leeftijd, denk na wat jouw persoon doet als werk, wat hij/zij gestudeerd heeft, wat hij/zij doet als hobby, welke social media hij/zij gebruikt, waar hij/zij woont enzovoorts. Daarnaast leg je ook vast waarom deze persoon jouw video’s bekijkt. Om te ontspannen? Voor professionele doeleinden? Voor feestjes? Deze persoon hou je in gedachten als je een video maakt: je richt je volledig tot hem/haar. Je maakt zoveel customer profiles als je wil, maar hou er rekening mee dat jouw video’s relevant moeten zijn voor dit publiek.

Nadat je jouw doelgroep hebt vastgelegd, ga je bepalen welke kanalen je gebruikt om je video’s te posten. YouTube en Facebook zijn momenteel de meest populaire kanalen voor tutorials. Via YouTube bereik je vaak een jonger publiek en zijn langere video’s de norm (meer dan 3 minuten). Met Facebook richt je je tot een iets ouder publiek en is het ook makkelijker om te targetten: hier post je het beste korte video’s. Of probeer je video’s op beide kanalen te plaatsen om zo te ontdekken waar je werk het beste tot zijn recht komt. Overweeg zeker ook andere kanalen als TikTok, Instagram, Vimeo of Snapchat.

3. Maak een spetterende video

Nu je een strategie bedacht hebt, is het tijd om aan het echte werk te beginnen. Zorg voor kwalitatief materiaal zoals een camera en een microfoon.

Verdiep je in de verschillende manieren om tutorials te maken. Creëer je eigen stijl en houd hierbij zeker je doelgroep in gedachten. Beantwoord voor jezelf deze vragen voordat je begint te filmen:

  • In welke taal ga je video’s maken?
  • Vertel je terwijl je filmt of zorg je achteraf voor een voice-over?
  • Focus je je volledig op jezelf of breng je gasten in beeld?
  • Is het de bedoeling dat de kijker jouw handelingen tegelijkertijd volgt en moet je dus trager te werk gaan?
  • Heb je het juiste materiaal en kwalitatieve producten in huis?

Voordat je begint te filmen, is het goed om een script uit te werken. Je kiest zelf of je dat gedetailleerd doet of dat je enkel de grote lijnen uitschrijft. Laat het eens nalezen door iemand anders voordat je begint te filmen. In deze blog lees je meer over het thema 'Schrijven'.

Meer leren over filmtechnieken en -toestellen? Of wil je tips van onze professionele docenten krijgen bij jouw werk? Kijk gerust eens door ons opleidingsaanbod omtrent Fotografie & Media!

4. Bewerk je video

Probeer verschillende programma’s uit en bedenk welke tool het beste bij jou past. Wil je graag veel effecten? Of hou je het liever eenvoudig? Enkele populaire programma’s voor video editing zijn Shortcut, Adobe Premiere Pro CC, Movavi en iMovie. Er bestaan er uiteraard nog veel meer, elk met andere functies. Sommige programma’s zijn gratis te downloaden of online te gebruiken, maar voor andere programma’s moet je een klein bedrag betalen.

Experimenteer gerust met verschillende programma’s en functies, maar je krijgt deze vaardigheid het snelste in de vingers door onze opleiding opleiding Beeldbewerking en Videomontage te volgen.

5. Kies een slimme marketingstrategie

Views krijg je niet automatisch. Daarvoor moet je zelf nog reclame maken en je doelgroep targetten. Zet verschillende social media kanalen in en lanceer eventueel enkele gesponsorde berichten. Ook als je al een tijdje bezig bent, is het belangrijk nieuwe volgers aan te trekken.

Met onze opleiding E-Marketing ontdek je hoe je je eigen strategie opstelt.

6. Verdien geld met je video’s

Om écht geld te verdienen met je kanaal, heb je verschillende mogelijkheden:

Affiliate marketing

Affiliate marketing wil zeggen dat je reclame maakt voor producten die jij niet zelf verkoopt. Als een merk of bedrijf iets verkoopt aan iemand die via jouw video of kanaal bij dat merk terecht is gekomen, krijg jij daar een percentage van. Je werkt dus op basis van commissie: het bedrag dat je verdient, hangt af van hoeveel aankopen jij uitlokt met jouw video's.

Gebruik bijvoorbeeld producten van een bepaald merk en zet een link in de video description waarmee je volgers de producten kopen.

En vooral: maak duidelijke afspraken met je business partner.

Sponsored content

Waar je bij affiliate marketing nog moet afwachten hoeveel je exact gaat verdienen, krijg je bij sponsored content een vast bedrag uitbetaald om een product of merk in beeld te brengen. Het gebeurt ook dat je een product gratis toegestuurd krijgt, wat in één klap als jouw vergoeding gezien wordt.

Informeer bij je business partner wat de precieze wensen zijn voordat je begint te filmen.

Advertenties voor, tijdens of na je video

Als je channel eenmaal populair genoeg is, kom je in aanmerking om YouTube Partner te worden. Je krijgt dan extra features, waaronder advertentie-inkomsten.


relatedBlogs

Vijf stappen om je eigen zaak te starten

Een online business starten: wat je moet weten


relatedCourses

Gelnagels , Gelaatsverzorging , Kindergrime , Kleurenconsulent , Dag en Avond Make-up , Manicure , Lichaamsmassage (Basis) , Massagetherapeut , Ontharing en Waxing , Pedicure blogRelatedAll

previousLabel

Een online business starten: wat je moet weten

nextLabel

Bedrijven hebben dringend freelancers & carrièreswitchers nodig!

mostRead


De 3 belangrijkste verschillen tussen NHOC en MBO

10/01/2019

5 goede manieren die klanten waarderen

15/11/2018

Beginnen met een thuisstudie? Stel jezelf deze vijf slimme vragen!

02/11/2018

relatedCourses


Nagelstyling (Allround)

Wil jij alles leren over het stylen van nagels? Aan de slag bij een nagelstudio?

Visagie (Basis)

Is het tijd om te beginnen met iets wat je écht leuk vindt? Dit is je kans.

Aromatherapie

Wil je graag kennis opdoen over werkzame stoffen uit planten? Starten als aromatherapeut?

Bachbloesemtherapie

Leren hoe je op een natuurlijke wijze je evenwicht kan herstellen? Klassikaal les volgen?

Chakratherapie

Wil jij leren hoe je chakra's in balans brengt en stress behandelt?

courseMaterial


Gelaatsverzorging Professioneel Bio Balance

€330

buyMaterial

Gelaatsverzorging Standaard Bio Balance

€213

buyMaterial

Massage Districos

€140

buyMaterial

Ontharing en Waxing Standaard Districos

€245

buyMaterial

Ontharing en Waxing Professioneel Districos

€310

buyMaterial

blogTags


YoutubeYoutuber wordenAffiliate marketingTutorialsBeauty tutorialsDiyVideoMarketingBeautyTutorial makenVideo editing

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-