Een zelfgemaakte taart, een veganistisch kerstmenu of een deskundig samengestelde borrelplank, jij legt de lat hoog als je voor vrienden kookt. Je probeert de moeilijkste recepten uit, maar die lukken waarschijnlijk niet altijd even goed. Wil je je baksels tot een daverend succes maken waar men nog lang over napraat? NHOC geeft je wat tips!
Je weet raad met moeilijke eters
Koken voor gasten met speciale eetwensen is vaak een lastige opgave. Lactosevrij, glutenvrij, veganistisch, vegetarisch, biologisch of bio-dynamisch. Hoe maak je een aangepaste maaltijd die toch heerlijk smaakt? Meestal is het helemaal niet zo moeilijk als dat het misschien lijkt. Wanneer je je verdiept in de mogelijkheden, kom je erachter dat je lekker eten maken wat voldoet aan ieders wensen een fluitje van een cent is. Kijk ter inspiratie eens bij onze opleiding
Dieetkok, die biedt ook handige kooktips en recepten. Het is gewoon even wennen!
Je helpt voedingsmythes de wereld uit
Er gaan veel spookverhalen rond over wat nu wel en niet gezond is. Vast ook bij jou aan de keukentafel. Heeft een meer plantaardig voedingspatroon de toekomst? Waar zit nu echt veel vet in? Wil je alle voedingsweetjes onderbouwen en voedingsmythes ontkrachten? Ontdek hoe het écht zit met al die wilde verhalen tijdens een van onze opleidingen:
voedingsleer,
natuurvoedingsconsulent of
orthomoleculaire voeding. Hierin krijg je recepten en kooktips en uiteindelijk heb je goed onderbouwde antwoorden op vragen over eten. Een diner met tevreden gasten maakt een geslaagd etentje.
Verover harten met je zoetigheid
Heb je ambities om minstens de creaties uit Heel Holland Bakt te evenaren? Wil je originele cupcakes of je eigen ambachtelijke brood maken? Geen zorgen als je laatste bakcreatie nog staat na te smeulen in de oven. Voor iedere beginner is er hoop op een zoete toekomst waarin jouw gasten zich nog haarscherp de knapperige topping, het luchtige gebak en meest fantastische frosting herinneren. Verras met de laatste baktrends en je laat een geweldige indruk achter qua stijl én smaak!
Iedereen herinnert zich jouw bierkennis
Bier serveren bij het eten? Klinkt als een recipe for disaster? Integendeel, foodpairing (waarbij je het juiste drankje bij een gerecht combineert) is in opkomst en hartstikke hip. Bier is enorm veelzijdig, iets wat veel mensen misschien niet verwachten. Dit werkt alleen maar in je voordeel, want met jouw kennis van de nieuwste biertrends blaas jij iedereen omver. Vertel met passie het verhaal achter het bier en deel met elkaar de bierliefde. Alles van bier en de biercultuur te weten komen? Wil je als
biersommelier,
bakker of
kaasmeester bij de volgende feestgelegenheid je vrienden van hun sokken blazen met je nieuwe kennis? Volg dan een van onze
Koken & Bakken opleidingen.
blogShare