examen nhoc
Soorten examensTheorie-examen

Hierbij leg je het examen af op één van onze examenlocaties in Breda of Rotterdam. De vestiging in Breda is bijna elke werkdag geopend. Ook bieden we 4 keer per jaar de mogelijkheid om examen te doen in Rotterdam. Voor beide locaties dien je van tevoren een afspraak te maken.

Voor steeds meer opleidingen is er ook een online examen via ons platform eCampus beschikbaar. In dat geval is het een meerkeuzetoets en zie je na afloop meteen of je geslaagd bent. Zeker weten dat het examen voor jouw opleiding online beschikbaar is? Neem dan contact met ons op!


Eindopdracht

In plaats van een theorie-examen, maak je een eindopdracht. Hierin bewijs je dat je de kennis van de opleiding onder de knie hebt. Dit is vaak geheel vanuit huis te doen.

Het is ook mogelijk dat de afronding van je opleiding bestaat uit een theorie-examen én een eindopdracht. Beide onderdelen gehaald? Dan heb je je diploma in de pocket!

Geen examen

Bij ons heb je helemaal zelf de keuze of je examen aflegt! Je hebt dus ook de mogelijkheid om geen examen te doen, bijvoorbeeld wanneer je de opleiding puur uit interesse volgt. Het is altijd mogelijk een bewijs van inschrijving te krijgen.


Klaar voor je examen?

Wanneer je de leerstof helemaal onder de knie hebt, is het tijd om examen af te leggen. Alle informatie over het examen vind je op ons studentenplatform eCampus.

Examen afleggen op een van de examenlocaties

Op je studentenprofiel plan je eenvoudig een afspraak voor je examen in. Doe dat minstens twee weken van tevoren. Wij verwerken binnen 48 uur jouw examenaanvraag en sturen je een bevestiging. Hierin vind je alle details van jouw examenafspraak op een rijtje.

Log in op je studentenprofiel

Log in op je studentenprofiel en ga naar ‘Mijn cursussen’

Selecteer je opleiding

Selecteer de opleiding waarvoor je het examen wil afleggen.

Plan je examen in

Klik op ‘Examen inplannen’ en voer de gewenste locatie, datum en tijdstip in.

Wanneer ben je geslaagd?

Bij een theorie-examen ben je geslaagd wanneer je een score van 60% of meer hebt gehaald. Bij een eindopdracht beoordeelt je docent of de uitwerking voldoende is. Na het examen duurt het maximaal twee weken tot je je uitslag en feedback van je docent ontvangt. Zodra we jouw resultaten ontvangen hebben, zijn ze onmiddellijk zichtbaar op jouw studentenprofiel! Bij een online examen zie je meteen of je geslaagd bent.

Geslaagd? Gefeliciteerd!

We bezorgen jouw welverdiende diploma zo snel mogelijk per post. Zo ga je meteen aan de slag met al jouw nieuwe kennis en vaardigheden!

Onvoldoende?

Bestudeer de onderdelen die iets minder goed gingen opnieuw en plan na zes weken kosteloos een herexamen in! Lees ons examenreglement voor meer informatie.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0