thuisstudies nhoc
Hoe werkt een thuisstudie?

Geniet van een vliegende start van je mediacarriere door het volgen van een thuisstudie bij de Mediaschool. Met onze thuisstudies studeer je flexibel vanuit je eigen huis. Hierdoor geniet je van ultieme flexibiliteit tussen je opleiding en je gezin, hobby's en je werk. Door een cursus bij Mediaschool te volgen, studeer je geheel op je eigen tempo. Je bent dus helemaal vrij in wanneer je de tijd neemt om te studeren. Ook ben je helemaal de baas over wanneer je wil studeren.

Via ons online platform eCampus heb je persoonlijk contact met je docent. Ook heb je door middel van dit platform toegang tot extra lesmateriaal en online oefeneningen. Zo studeer je op de manier die jij wil!

Hoe verloopt het traject?

Een thuisstudie bij de Mediaschool ziet er als volgt uit:

Stap 1: Kies je opleiding

Als eerste kies je welke van onze ruim 50 mediacursussen je gaat volgen. Om je keuze makkelijker te maken, hebben we van elke cursus een gratis hoofdstuk beschikbaar gesteld. Zo maak je altijd de juiste keuze!

Stap 2: Schrijf je in

Vervolgens is het tijd om je online in te schrijven voor de cursus die volgt. Hiervoor vul je het inschrijvingsformulier in, waarna je een betaaluitnodiging onvangt. Nadat we de betaling hebben ontvangen, is je inschrijving voor de cursus definitief. Daarna krijg je binnen een week alle benodigde materialen thuisgestuurd. We garanderen dat je altijd de meest actuele en up-to-date versie van het cursusmateriaal ontvangt.

Hierbij hoort ook één jaar persoonlijke begeleiding van je docent en toegang tot ons online studentenplatform eCampus. Is een jaar toch niet genoeg? Een jaar extra begeleiding kost slechts €99.

Stap 3: Neem contact op met je docent

Wanneer je al je cursusmateriaal hebt ontvangen, neem je contact op met je docent via ons online platform eCampus. Je ontvangt de gegevens hiervoor nadat je inschrijving compleet is. In het bericht naar je docent stel je jezelf voor en geef je aan hoe veel tijd je vrij kan maken voor de thuisstudie. Vervolgens zal je docent je voorzien van een studieadvies wat helemaal is afgestemd op jouw wensen.

Over het algemeen doet iemand er zo'n 6 tot 9 maanden over om de leerstof voldoende onder de knie te krijgen om examen te doen. Het fijne van onze media thuiscursussen is echter dat je geheel op je eigen tempo kan studeren en dus zelf bepaalt hoe lang je erover doet!


Stap 4: Beginnen maar!

Daarna is het tijd om te starten met je cursus. Hierbij heb je helemaal zelf in de hand wanneer, hoe en waar je studeert. Als je vragen hebt over de leerstof, dan staat je docent altijd klaar om die te beantwoorden. Je ontvangt altijd binnen 48 uur antwoord. Ook kan je docent je via het leerplatform extra taken en oefeningen sturen, zodat je de leerstof nóg beter onder de knie krijgt.

Stap 5: Examen afleggen

Dan is het tijd om te testen of je de kennis die je tijdens de cursus hebt opgedaan voldoende onder de knie hebt. Dit doe je door examen af te leggen. Hiervoor maak je een afspraak met het secretariaat. De mogelijkheden zijn heel flexibel: examen afleggen is bijna elke werkdag mogelijk op een examenlocatie naar keuze.

Bij het volgen van een thuiscursus bij de Mediaschool heb je helemaal zelf de regie over wanneer je examen wil doen. Dit is mogelijk tot vijf jaar na inschrijving. Indien je niet in één keer slaagt voor je examen, kan je altijd helemaal gratis herexamen doen!

Stap 6: Diploma!

Examen gehaald? Dan krijg je zo snel mogelijk je diploma thuisgestuurd. Dit diploma verhoogt je kansen op de arbeidsmarkt in de mediabranche aanzienlijk, of je nou als freelance ZZP fotograaf aan de slag gaat of als designer in loondienst gaat werken bij een bedrijf. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Ben je tevreden over je media thuiscursus en wil je nog meer kennis opdoen op het gebied van media? Volg dan een van de andere cursussen van de Mediaschool. Voor vrijblijvend advies over welke vervolgopleiding bij jou past, neem je contact op met onze opleidingsconsulent.

Heb je nog vragen? Neem dan een kijkje bij onze FAQ of neem contact op met het secretariaat.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0