Cursus

OPLEIDING

Creatief Grafisch Ontwerpen

Wil jij...

 1. Aan de slag in de sector van het creatief ontwerpen en jezelf blijven uitdagen
 2. Je praktische kennis van Photoshop, Illustrator en InDesign gebruiken in je dagelijkse werk
 3. Werken voor een reclamebureau, tijdschrift, drukkerij of de creatieve afdeling van een groot bedrijf
 4. Een professionele opleiding volgen die je grote kans op een baan biedt
 5. Een meerwaarde op je cv zetten: het diploma Creatief Grafisch Ontwerper

Creatief ontwerper, een beroep met toekomst!

Wil jij afwijken van de gebaande paden? Je fantasie vrij spel geven zodat je tot geweldige innovatieve ideeën komt? Start met Creatief Grafisch Ontwerpen en pas je vernieuwende ideeën toe in een origineel ontwerp.

Je leert wat de obstakels van creativiteit zijn en ontdekt vele brainstorm technieken. Daarnaast doe je kennis op over welke kleuren goed bij elkaar staan én combineer je verschillende topografieën moeiteloos met andere aspecten van de lay-out. Maar dat is niet alles. Al deze competenties zet je in, om op een strategisch niveau te communiceren met je doelgroep.

Je kunt al goed overweg met Illustrator, Indesign en Photoshop en wil creatievere resultaten. Ga op ontdekking. Waar liggen de grenzen van jouw fantasie?
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Klassikaal

  4 lessen

  4 lesuren

491.00 368.25 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Creatief Grafisch Ontwerpen

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Rotterdam17/06/202008/07/202013u30 - 17u30Woe
Eindhoven18/06/202009/07/202018u00 - 22u00Don
Breda08/09/202029/09/202014u00 - 18u00Din
Zwolle10/09/202001/10/202018u00 - 22u00Don
Utrecht19/09/202010/10/202010u00 - 14u00Zat
Amsterdam05/10/202002/11/202018u00 - 22u00Maa
Rotterdam28/10/202018/11/202013u30 - 17u30Woe
Nijmegen04/11/202025/11/202018u00 - 22u00Woe
Eindhoven18/11/202009/12/202018u00 - 22u00Woe

PROGRAMMA

creatief ontwerp, grafisch vormgever, grafisch ontwerp, drukwerk, drukwerkbegeleiding

Toekomstmogelijkheden

 • Werken bij een reclame-, communicatie, of marketingbureau
 • Starten als zelfstandig creatief ontwerper
 • Workshops geven in creatief ontwerp

Vaardigheden

 • Je weet wat de obstakels van creativiteit zijn
 • Je kunt brainstormen en concepten ontwikkelen
 • Je kunt doelgericht kleuren en typografie gebruiken
 • Je kunt composities samenstellen en lay-outs opmaken
 • Je kunt op een strategisch niveau communiceren met je doelgroep.
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • De obstakels van creativiteit
 • Conceptontwikkeling
 • Brainstorm technieken
 • Kleurgebruik en kleurpsychologie
 • Typografie en online tools
 • Compositie en layout
 • Strategisch communiceren
 • Communicatievormen zoals een huisstijl of een logo

creatief ontwerp, grafisch vormgever, grafisch ontwerp, drukwerk, drukwerkbegeleiding

Onze docenten

Erik Wouda

Als docent help ik mensen die interesse hebben in grafische vormgeving vooruit met hun ontwikkeling. Mensen met ambitie of gewoon geïnteresseerden. Of je nu communicatie-professional, oud-student grafisch lyceum, kunstenaar of hobbyist bent maakt mij niet uit. De nadruk ligt op de Adobe CC programma's voor grafisch ontwerpers. Daarnaast neem ik zoveel mogelijk praktijkervaring mee in de lessen. Maar pas op: ik heb nooit gezegd dat het altijd een makkie is!

Christian Heydenrijk

Mijn naam is Christian Heydenrijk; veelzijdig vormgever. In 1994 ben ik aan de kunstacademie afgestudeerd als modevormgever. Uiteindelijk ben ik dat nooit echt geworden. Maar wel modetekenaar en fashion artwork designer. Sinds mijn afstuderen ben ik zelfstandig ondernemer. Ik werk voor modebedrijven en -bladen. 
 
Via een netwerksite kwam ik iemand tegen die dringend een packaging designer nodig had. Voor hem maak ik verpakkingen voor de Food-sector. Sinds 2010 huurt hij me regelmatig in. Ik maak onder andere verpakkingen voor Action, Aldi en Albert Heijn.

Gedurende mijn hele carrière heb ik er af en toe les bij gegeven. Ik vind dat leuk om te doen en het houdt me scherp. Ik heb les gegeven aan bijna alle niveaus. Ik geef les in alle aspecten van grafische vormgeving maar ik geef ook modetekenen en interieurtekenen.

Stefan Ernens

Mijn naam is Stefan Ernens. Op het Grafisch Lyceum in Utrecht koos ik in het 4e jaar voor de richting ‘Esthetisch technisch’. Ik kreeg voor het eerst les in Grafisch vormgeven. Dit was mijn vak, hier wilde ik mij verder in ontwikkelen. Na het Grafisch Lyceum deed ik toelating bij diverse kunstacademies. Ik werd aangenomen op academie Minerva in Groningen. In 1997 ben ik afgestudeerd in het vak Grafisch vormgeven. Na diverse banen als vormgever in dienstverband bij ontwerpbureaus en reclamebureaus richtte ik, samen met mijn partner, in 2006 een eigen ontwerpbureau op. De werkzaamheden zijn divers, van magazines tot huisstijlen en van websites tot brochures en boekomslagen. Het ontwerpen en creeeren van grafische uitingen is een echte passie en Ik deel mijn veelzijdige kennis en ervaring op dit gebied graag met anderen.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Altijd een opleidingslocatie in de buurt

Goed om te weten over deze cursus Creatief Grafisch Ontwerpen

Wat is het niveau van de opleiding?
Bij NHBO volg je de klassikale opleiding op beroepsniveau. Dit betekent dat je met ons diploma aan de slag mag in loondienst of als zelfstandige in het beroep van jouw keuze. De moeilijkheidsgraad van onze opleidingen is te vergelijken met MBO niveau 4 of MBO+. Let op, je ontvangt geen MBO-diploma.
Wat moet ik meenemen naar de lessen?
Je werkt in de lessen op je eigen laptop. Neem die dus zeker mee. Ook heb je toegang nodig tot de software programma's Illustrator, Photoshop en InDesign van Adobe Creative Suite.
Wanneer krijg ik het theoriemateriaal?
De theoriesyllabus krijg je uitgedeeld tijdens de eerste les. Het blijft jouw eigendom, zodat je er thuis in kunt oefenen. Tijdens de laatste les zullen op het examen ook vragen worden gesteld over deze theorie.
Wanneer is het examen?
Je legt tijdens de laatste les examen af. Dit bestaat uit zowel een praktijkopdracht zoals je die in de lessen hebt geleerd en een theoretische test. Hierin word je getoetst op jouw theoretische kennis uit de syllabus die bij de opleiding hoort.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Lesdagen

De opleiding Creatief Grafisch Ontwerpen bestaat uit 4 lessen. Elke les duurt 4 uur en valt wekelijks op dezelfde dag. In het overzicht met de startdata van de opleiding Creatief Grafisch Ontwerpen vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Tijdens de lessen werk je op je eigen laptop. Zorg ervoor dat je toegang hebt tot de software van Illustrator, InDesign en Photoshop van Adobe Creative Suite.

Praktijkervaring en stage

Wil je nog meer praktijkervaring opdoen? Dat kan via een stage. Zo ontdek je hoe het er in het werkveld aan toegaat, kun je direct je kennis toepassen en leer je mensen kennen uit het vak. Bovendien is het een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Tijdens de laatste les leg je een examen af. Dit bestaat uit een theorie examen waarin we jouw kennis toetsen en een praktijkopdracht zoals je tijdens de lessen hebt geoefend. Wanneer je minstens 60% scoort voor beide onderdelen, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Creatief Grafisch Ontwerpen. Je bent direct inzetbaar op de arbeidsmarkt of je kunt als zelfstandige starten.

creatief ontwerp, grafisch vormgever, grafisch ontwerp, drukwerk, drukwerkbegeleiding

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Klassikaal

NHBO is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling in klassikale opleidingen en cursussen. We zijn als onderdeel van een internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 368.25 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, de locatiehuur, het examen en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 530.28 euro in plaats van 368.25 euro. Je bespaart dus 162.03 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 0031 (0)20 423 0770.

Betaalschema

 1. € 180.00 - Bij inschrijving
 2. € 175.14 - Startdatum van je opleiding
 3. € 175.14 - Startdatum van je opleiding + 1 maand
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

INSCHRIJVEN CONTACT