Efficiënt Vergaderen

2. Weten hoe je op de juiste manier vergadert
  3. Weten wat je nodig hebt tijdens een vergadering
  4. Inzicht krijgen in de soorten vergaderingen/vergadermodellen
  5. Trainingen in vergaderen kunnen geven of de opgedane kennis toepassen in je werk

Manager, een beroep met toekomst!

Zie je vaak op tegen vergaderingen? Duren ze eindeloos, is de structuur ver te zoeken, wordt er teveel ingegaan op zijsporen of door elkaar heen gepraat? Dat kan stukken beter!

Je gaat tijdens deze thuisstudie Efficiënt Vergaderen ervaren dat het ook anders kan. Misschien is het nut van vergaderen je ontgaan? Je krijgt opnieuw inzicht waarom vergaderen onmisbaar is binnen een organisatie. Je krijgt dan gelijk een boost voor een betere samenwerking. Ben je er klaar voor om jouw vergadergewoontes onder de loep te nemen? Leerzaam en lekker praktisch want je ontdekt gelijk wat dé juiste manier is.

Voortaan zullen meetings stukken vlotter, gestructureerd en positief verlopen. Goed voor de sfeer, goed voor de werknemers en goed voor het bedrijf!

vergaderen, vergadering, efficiënt vergaderen, vergadermodellen, vergaderprocedures, vergadertechnieken

• Kennis toepassen in je werk
  • Trainingen in vergaderen geven

• Inzicht in het nut van vergaderen
  • Weten hoe je op de juiste manier kunt vergaderen
  • Weten wat je nodig hebt tijdens een vergadering
  • Inzicht in de soorten vergaderingen/vergadermodellen
  • Inzicht in alternatieve vormen van overleg
  • Kennis van vergaderprocedures en -gewoontes
  • Kennis van de verschillende functies in een vergadering
  • Verschillende vergadertemplates inzetten
  • Situaties stapsgewijs benaderen
  • Beter samenwerken

• Nut van vergaderen
  • Wie vergadert?
  • Hoe vergaderen
  • Benodigdheden tijdens een vergadering
  • Soorten vergaderingen/vergadermodellen
  • Alternatieve vormen van overleg
  • Vergaderprocedures en -gewoontes
  • Functies in een vergadering
  • Vergadertips
  • Praktische onderdelen in een overleg
  • Need to meet: vergadertemplates
  • Situaties stapsgewijs benaderen
  • Het nieuwe werken: nieuwe vergadervormen?
  • Beter samenwerken
  • Hulpmiddelen om beter te vergaderen
  • Taken binnen een vergadering of team

Goed om te weten over deze cursus Efficiënt Vergaderen

Hoe doe ik examen voor deze thuisstudie?
Wanneer jij er klaar voor bent om examen af te leggen, ga je naar jouw studentenprofiel om het examen in te plannen. Je kunt elke werkdag examen afleggen om 10 uur of 2 uur, op onze examenlocaties (mits er nog plaats is). Je hebt maar liefst 5 jaar om jouw examen af te leggen. Een (her)examen is in het lesgeld inbegrepen.
Zijn er bijeenkomsten voor deze studie?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen.
Heb ik eigen materialen nodig?
Nee. Het pakket dat je krijgt thuisgestuurd, bevat alles wat je nodig hebt om te slagen voor het examen. Hierin vind je het complete cursusmateriaal en een toegangscode tot ons online leerplatform. Mocht je tijdens jouw opleiding de praktijk willen oefenen, dan komt de aanschaf van de benodigde materialen voor eigen rekening.
Waarom kies ik voor deze studie?
Met deze cursus volg jij een praktijkgerichte studie die is geschreven door een docent die zelf het beroep beoefent. Op die manier profiteer jij van praktische tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Flexibiliteit staat in jouw studietraject op de eerste plaats: jij bepaalt waar en wanneer je studeert en ook wanneer je het examen aflegt. Dit kan iedere werkdag op onze een van onze kantoren. Examen afleggen kan trouwens tot 5 jaar na inschrijving. Heb je na je eerste jaar langer begeleiding nodig van jouw persoonlijke docent? Ook dat is mogelijk.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Efficiënt Vergaderen direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Efficiënt Vergaderen.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 219.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 236.52 euro in plaats van 219.00 euro. Je bespaart dus 17.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer +31 (0)20 423 07 70.

1. € 90.00 -
  2. € 36.63 -