Cursus

OPLEIDING

Galeriehouder

Wil jij...

 1. Je eigen kunstgalerie openen
 2. Alles weten van moderne en hedendaagse ontwikkelingen in de kunstwereld en dit delen met je klanten
 3. Online begeleiding van een succesvolle galeriehouder
 4. Een eigen kunstvisie ontwikkelen
 5. Kunst en andere werken tentoonstellen op verschillende locaties

Galeriehouder, een beroep met toekomst!

Jij ademt kunst. Je denkt kunst. Een galerie openen? Dat is je droom!

Na deze thuisstudie tot galeriehouder ben jij helemaal klaar voor het echte werk. Je leert niet alleen alles over de kunstontwikkelingen van vroeger tot nu, maar gaat ook je eigen stijl tot in de puntjes definiëren en ontdekt bovendien hoe je originele tentoonstellingen opzet.

Als galeriehouder ben jij de onmisbare schakel tussen kunstenaar en publiek. Jij koopt, beheert en verkoopt straks de echte parels uit deze wereld. Ben je klaar om jouw kunst en kennis te delen met een publiek? Schrijf je dan snel in voor deze opleiding!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  219.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

galerie, kunstgalerie, kunst, galeriehouder, kunstwereld, kunst tentoonstellen, kunsttentoonstelling, kunstvisie ontwikkelen, kunstgaleriehouder, toegepaste kunst, schilderkunst, filosofie van de moderne kunst, kunstgeschiedenis, stijlgeschiedenis

Toekomstmogelijkheden

 • Je eigen galerie openen en draaiend houden
 • Kunst en andere werken tentoonstellen in verschillende locaties
 • Jezelf laten inhuren als zelfstandig galeriehouder

Vaardigheden

 • Starten als zelfstandig galeriehouder
 • Alles vertellen over de kunst- en stijlgeschiedenis tot 1945
 • Toegepaste kunst, schilderkunst en grafiek
 • Een eigen kunstvisie ontwikkelen
 • Cont(r)acten afsluiten
 • Een netwerk opbouwen
 • Een concept en visie ontwikkelen
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Je toekomstmogelijkheden als galeriehouder
 • Starten als zelfstandig galeriehouder
 • Kunst- en stijlgeschiedenis tot 1945
 • Toegepaste kunst, schilderkunst en grafiek
 • Filosofie achter de moderne kunst
 • Ontwikkeling van een eigen kunstvisie
 • Cont(r)acten, netwerken, concept en visie

galerie, kunstgalerie, kunst, galeriehouder, kunstwereld, kunst tentoonstellen, kunsttentoonstelling, kunstvisie ontwikkelen, kunstgaleriehouder, toegepaste kunst, schilderkunst, filosofie van de moderne kunst, kunstgeschiedenis, stijlgeschiedenis

Onze docenten

Henricus J M Lenders

Gepassioneerd lesgeven is een kunst! Niet voor niets is Hennie Lenders onze trouwe docent voor onze cursussen Antiekhandelaar en Galeriehouder. “Kunst kent geen grenzen”, vindt Hennie. “Ik leer cursisten dan ook hoe ze hun zaak internationaal kunnen aanpakken”.
 
Zelf heeft Hennie talloze solo- en groepstentoonstellingen gehouden in Europa, maar ook in de Verenigde Staten. En als beeldend kunstenaar kan hij je perfect leren de schatten op zolder te herkennen!

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Galeriehouder

Heb ik een vooropleiding of voorkennis van kunst nodig?
Nee. Deze studie is voor iedereen toegankelijk, zodat je zonder voorkennis of vooropleiding kunt starten.
Mag ik mijn eigen galerie openen?
Ja, met ons diploma kun jij direct starten in loondienst of als zelfstandig ondernemer (zzp’er). Je dient je alleen nog in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.
Waarom kies ik voor deze studie?
Met deze cursus volg jij een praktijkgerichte studie die is geschreven door een docent die zelf het beroep beoefent. Op die manier profiteer jij van praktische tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Flexibiliteit staat in jouw studietraject op de eerste plaats: jij bepaalt waar en wanneer je studeert en ook wanneer je het examen aflegt. Dit kan iedere werkdag op onze een van onze kantoren. Examen afleggen kan trouwens tot 5 jaar na inschrijving. Heb je na je eerste jaar langer begeleiding nodig van jouw persoonlijke docent? Ook dat is mogelijk.
Hoe doe ik examen voor deze thuisstudie?
Wanneer jij er klaar voor bent om examen af te leggen, ga je naar jouw studentenprofiel om het examen in te plannen. Je kunt elke werkdag examen afleggen om 10 uur of 2 uur, op onze examenlocaties (mits er nog plaats is). Je hebt maar liefst 5 jaar om jouw examen af te leggen. Een (her)examen is in het lesgeld inbegrepen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Galeriehouder direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Galeriehouder.

galerie, kunstgalerie, kunst, galeriehouder, kunstwereld, kunst tentoonstellen, kunsttentoonstelling, kunstvisie ontwikkelen, kunstgaleriehouder, toegepaste kunst, schilderkunst, filosofie van de moderne kunst, kunstgeschiedenis, stijlgeschiedenis

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Thuisstudie

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 219.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 236.52 euro in plaats van 219.00 euro. Je bespaart dus 17.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer +31 (0)20 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 36.63 -
 3. € 36.63 -
 4. € 36.63 -
 5. € 36.63 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Galeriehouder

InschrijvenContact

Interessant voor jou

INSCHRIJVEN CONTACT