Cursus

OPLEIDING

Illustrator

Wil jij...

 1. Als een echte specialist aan de slag gaan met het tekenprogramma Illustrator
 2. Praktijkgerichte lessen krijgen van topdocenten
 3. Een nieuwe, creatieve wending aan je loopbaan geven
 4. Carrière maken in de boeiende wereld van grafisch design en ontwerpen
 5. Een waardevol diploma behalen waarmee je jouw professionele kennis en creativiteit aantoont

Illustrator specialist, een beroep met toekomst!

Reclamecampagnes, billboards, online advertising... de wereld van grafisch ontwerp en computercreativiteit staat niet stil, dus waarom zou jij dat wel doen? Alles wat een visueel effect op je heeft, ontstaat vanuit Illustrator. Kennis van dit programma is dan ook onmisbaar als je je ontwerptalent in de kijker wilt zetten.

Specialiseer je in het creëren van adembenemende illustraties voor zowel print als druk, waarmee je kwaliteit behoudt op elke schaal. Maak krachtige logo’s en ingenieuze 3D-modellen om bedrijven te promoten. Leef je uit, zowel off- als online en professioneel als privé om de wereld te betoveren met je projecten.

Schrijf je in voor de opleiding Illustrator en ontwerp je toekomst!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Klassikaal

  6 lessen

  3 lesuren

  419.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Illustrator

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Groningen27/02/202009/04/202019u00 - 22u00Don
Utrecht23/05/202027/06/202009u00 - 12u00Zat
Breda28/05/202025/06/202009u00 - 12u00Don
Breda29/05/202003/07/202010u00 - 13u00Vrij
Eindhoven11/06/202016/07/202018u00 - 21u00Don
Eindhoven11/06/202016/07/202018u00 - 21u00Don
Arnhem16/06/202021/07/202019u00 - 22u00Din
Breda27/08/202008/10/202018u30 - 21u30Don
Breda03/12/202021/01/202109u00 - 12u00Don

PROGRAMMA

adobe illustrator training, adobe illustrator, cursus illustrator, reclamesector, uitgeverij, ontwerp, communicatie, lay-out, grafisch ontwerp, grafische vormgeving, grafisch design, software, tekenprogramma, creatief, groepslessen, thuisstudie, volwassen

Toekomstmogelijkheden

 • Werken bij een reclame-, communicatie- of marketingbureau
 • Werken bij een drukkerij of uitgeverij
 • Een eigen bureau starten
 • Workshops geven in Adobe Illustrator
 • Als hobbyist de mooiste ontwerpen maken

Vaardigheden

 • Tekeningen ontwerpen en uitwerken
 • Maken van (vector)tekeningen, visitekaartjes etc.
 • Vectorbestanden op de juist manier aanleveren
 • Je bent een professional met Adobe Illustrator
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Introductie tot Adobe Illustrator
 • Werkruimte en sneltoetsen
 • Je tekening goed in beeld
 • Basisgereedschappen
 • Stalen, lijn en vulling
 • Tekengebieden
 • Meer diepte voor het ontwerp
 • Afbeeldingen overtrekken
 • Transparantie
 • Logische opbouw van je tekening
 • Hulplijnen
 • Objecten beheren
 • Snelle effecten
 • Tekst
 • Kleuren
 • Patronen, penselen en meer
 • De samenwerking met Photoshop
 • Extra tekenfuncties
 • Perspectief en 3D-effect
 • Opslaan voor print, web en pakket maken

adobe illustrator training, adobe illustrator, cursus illustrator, reclamesector, uitgeverij, ontwerp, communicatie, lay-out, grafisch ontwerp, grafische vormgeving, grafisch design, software, tekenprogramma, creatief, groepslessen, thuisstudie, volwassen

Onze docenten

Erik Wouda

Als docent help ik mensen die interesse hebben in grafische vormgeving vooruit met hun ontwikkeling. Mensen met ambitie of gewoon geïnteresseerden. Of je nu communicatie-professional, oud-student grafisch lyceum, kunstenaar of hobbyist bent maakt mij niet uit. De nadruk ligt op de Adobe CC programma's voor grafisch ontwerpers. Daarnaast neem ik zoveel mogelijk praktijkervaring mee in de lessen. Maar pas op: ik heb nooit gezegd dat het altijd een makkie is!

Christian Heydenrijk

Mijn naam is Christian Heydenrijk; veelzijdig vormgever. In 1994 ben ik aan de kunstacademie afgestudeerd als modevormgever. Uiteindelijk ben ik dat nooit echt geworden. Maar wel modetekenaar en fashion artwork designer. Sinds mijn afstuderen ben ik zelfstandig ondernemer. Ik werk voor modebedrijven en -bladen. 
 
Via een netwerksite kwam ik iemand tegen die dringend een packaging designer nodig had. Voor hem maak ik verpakkingen voor de Food-sector. Sinds 2010 huurt hij me regelmatig in. Ik maak onder andere verpakkingen voor Action, Aldi en Albert Heijn.

Gedurende mijn hele carrière heb ik er af en toe les bij gegeven. Ik vind dat leuk om te doen en het houdt me scherp. Ik heb les gegeven aan bijna alle niveaus. Ik geef les in alle aspecten van grafische vormgeving maar ik geef ook modetekenen en interieurtekenen.

Stefan Ernens

Mijn naam is Stefan Ernens. Op het Grafisch Lyceum in Utrecht koos ik in het 4e jaar voor de richting ‘Esthetisch technisch’. Ik kreeg voor het eerst les in Grafisch vormgeven. Dit was mijn vak, hier wilde ik mij verder in ontwikkelen. Na het Grafisch Lyceum deed ik toelating bij diverse kunstacademies. Ik werd aangenomen op academie Minerva in Groningen. In 1997 ben ik afgestudeerd in het vak Grafisch vormgeven. Na diverse banen als vormgever in dienstverband bij ontwerpbureaus en reclamebureaus richtte ik, samen met mijn partner, in 2006 een eigen ontwerpbureau op. De werkzaamheden zijn divers, van magazines tot huisstijlen en van websites tot brochures en boekomslagen. Het ontwerpen en creeeren van grafische uitingen is een echte passie en Ik deel mijn veelzijdige kennis en ervaring op dit gebied graag met anderen.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Altijd een opleidingslocatie in de buurt

Goed om te weten over deze cursus Illustrator

Welke programma’s moet ik aanschaffen?
De lesstof is gebaseerd op de Nederlandstalige versie van Adobe CC (Creative Cloud), maar als je een oudere versie hebt, dan is daar ook goed mee te werken. De meeste functies zijn goed beschikbaar.
Aan welke eisen moet mijn laptop of desktop voldoen?
Je werkt in de lessen op je eigen laptop. Voordat de eerste les start, dient de juiste software te zijn aangeschaft. Kijk voor de meest actuele systeemeisen op de website van Adobe.
Is de software inbegrepen bij het lesgeld?
De prijs die op onze website wordt gecommuniceerd, is exclusief praktijkmaterialen of programma’s waarmee je werkt. De software komt dus voor je eigen rekening.
Wanneer krijg ik het theoriemateriaal?
De theoriesyllabus krijg je uitgedeeld tijdens de eerste les. Het blijft jouw eigendom, zodat je er thuis in kunt oefenen. Tijdens de laatste les zullen op het examen ook vragen worden gesteld over deze theorie.
Wanneer is het examen?
Je legt tijdens de laatste les examen af. Dit bestaat uit zowel een praktijkopdracht zoals je die in de lessen hebt geleerd en een theoretische test. Hierin word je getoetst op jouw theoretische kennis uit de syllabus die bij de opleiding hoort.
Is er een minimale of maximale leeftijd?
Iedereen is welkom in onze lessen. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd. Onze ervaring leert ons dat de interesse voor de opleiding studenten verbindt. Leeftijd speelt hier geen rol in. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Hoe werkt een klassikale opleiding?
Leuk dat je een klassikale opleiding wilt volgen! De lessen zijn zowel praktijk- als theoriegericht. Voorafgaand aan de colleges bestudeer je thuis alvast de theorie. Omdat wij persoonlijke begeleiding essentieel vinden, worden de colleges in kleine groepen gegeven. Een opleiding volgen bij NHBO is daardoor een echte beleving: je krijgt les van een inspirerende docent, studeert samen met leuke en gemotiveerde mensen, en doet veel nieuwe kennis op.
Welke vooropleiding heb ik nodig?
Je kunt met onze lessen meedoen zonder vooropleiding. We beginnen bij de basis, dus ook voorkennis binnen jouw branche is niet nodig. Wanneer je een opleiding voor gevorderden kiest, is het natuurlijk wel handig als je de basiskennis al in huis hebt.
Wordt de opleiding aangeboden bij mij in de buurt?
Onze opleidingen worden op verschillende locaties ingepland. De actuele planning met de daarbij horende steden, vind je op onze website. Staat jouw stad er niet bij? Stuur ons dan een bericht en we geven je een seintje zodra de opleiding op de locatie van jouw keuze wordt aangeboden.
Ik zie geen startdata, wanneer beginnen de lessen?
Als er geen startdata zichtbaar zijn op de website, is deze opleiding niet opgenomen in de huidige planning. Twee keer per jaar maken we een nieuwe planning. Geef ons dus zeker aan in welke opleiding jij interesse hebt, dan kan het zijn dat we jouw opleiding naar keuze de volgende keer inplannen. We geven je uiteraard een seintje zodra de nieuwe planning rond is.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Lesdagen

De opleiding Illustrator bestaat uit 6 lessen. Elke les duurt 3 uur en valt wekelijks op dezelfde dag. In het overzicht met de startdata van de opleiding Illustrator vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Voor deze opleiding heb je een laptop nodig met daarop een recente versie van het softwareprogramma Adobe Illustrator. Het theoriemateriaal wordt uitgedeeld tijdens de eerste les.

Praktijkervaring en stage

Wil je nog meer praktijkervaring opdoen? Dat kan via een stage. Zo ontdek je hoe het er in het werkveld aan toegaat, kun je direct je kennis toepassen en leer je mensen kennen uit het vak. Bovendien is het een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Tijdens de laatste les leg je een examen af. Dit bestaat uit een theorie examen waarin we jouw kennis toetsen en een praktijkopdracht zoals je tijdens de lessen hebt geoefend. Wanneer je minstens 60% scoort voor beide onderdelen, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Illustrator. Je bent direct inzetbaar op de arbeidsmarkt of je kunt als zelfstandige starten.

adobe illustrator training, adobe illustrator, cursus illustrator, reclamesector, uitgeverij, ontwerp, communicatie, lay-out, grafisch ontwerp, grafische vormgeving, grafisch design, software, tekenprogramma, creatief, groepslessen, thuisstudie, volwassen

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Klassikaal

NHBO is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling in klassikale opleidingen en cursussen. We zijn als onderdeel van een internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 419.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, de locatiehuur, het examen en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 452.52 euro in plaats van 419.00 euro. Je bespaart dus 33.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 0031 (0)20 423 0770.

Betaalschema

 1. € 180.00 - Bij inschrijving
 2. € 90.84 - Startdatum van je opleiding
 3. € 90.84 - Startdatum van je opleiding + 1 maand
 4. € 90.84 - Startdatum van je opleiding + 2 maanden

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, word je een echte professional in je vakgebied. Je combineert namelijk 3 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les. Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Grafische Vormgeving bespaar je maar liefst € 108. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Grafische Vormgeving volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

grafisch vormgever, photoshop, photoshop, illustrator,  Creatief visueel, creativiteit, reclame, advertentie, reclamefolder, catalogus, poster, billboard, grafisch softwarepakket,  layout, uitgever, marketing, communicatie, webdesigner

Word een echte vakexpert

Creëer een ruime keuze aan carrièremogelijkheden

Profiteer van korting op het lesgeld

Grafische Vormgeving

grafisch vormgever, photoshop, photoshop, illustrator,  Creatief visueel, creativiteit, reclame, advertentie, reclamefolder, catalogus, poster, billboard, grafisch softwarepakket,  layout, uitgever, marketing, communicatie, webdesigner

Carrièremogelijkheden

 • Werken bij een reclame-, communicatie, of marketingbureau
 • Werken bij een drukkerij of uitgeverij
 • Een eigen bureau starten
 • Workshops geven in vormgeving
 • Als hobby de mooiste ontwerpen maken

Info over deze allround opleiding

Ben jij graag creatief en visueel bezig? Kick je op deadlines? Dan ben jij een grafisch vormgever in hart en nieren. Als grafisch vormgever maak je websites, magazines, folders, brochures en advertenties. Jij zorgt ervoor dat alles aantrekkelijk en sprekend is.

Je komt te weten hoe je creativiteit perfect combineert met technische vaardigheden. Op die manier creëer je de meest innovatieve en gebruiksvriendelijke designs. Je weet aan welke eisen een ontwerp moet voldoen wanneer het naar de drukker gaat. Je hebt een scherp oog voor detail en je ziet in één oogopslag of een compositie in evenwicht is.

Wil jij daarnaast alles weten van programma’s als Photoshop, InDesign en Illustrator? Dan is dit de ideale opleiding voor jou!

Programma

Module 1: Illustrator
Module 2: Photoshop
Module 3: InDesign
Word Grafisch vormgever

  Diploma

  Klassikaal

  1149.00 euro

J. janssens
Kessel

Bij mijn nieuwe werkgever werken we veel met Illustrator. Ik zocht daarom een opleiding waarbij ik in korte tijd alles te weten zou komen over Illustrator. Deze opleiding van 4 lessen is perfect! Aanrader!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

INSCHRIJVEN CONTACT