Cursus

OPLEIDING

InDesign

Wil jij...

 1. Hét programma voor grafisch designers tot in de puntjes beheersen
 2. Je toekomstmogelijkheden voor een carrière in grafisch design uitbreiden
 3. Flyers, posters en magazines kunnen ontwerpen
 4. Jouw ontwerpen startklaar maken voor de drukkerij
 5. Werken bij een reclame-, communicatie-, of marketingbureau

InDesign specialist, een beroep met toekomst!

Wil je weten welke coole dingen je allemaal kunt doen met InDesign? Het veelzijdige opmaakprogramma is dé must have voor al je creatieve en technische werk. Flyers, magazines, boeken.. alles waarbij je tekst, afbeeldingen of illustraties gebruikt komen samen in één ontwerp.

InDesign heeft superveel opties en is toch makkelijk te begrijpen. Je kunt er een tekst mee opmaken zoals jij dat wil en leert handigheid krijgen in het creëren van aparte stijlen. Prachtige lay-outs bouwen of posters en boeken maken waaraan alles klopt? Het wordt uiteindelijk allemaal klaargemaakt tot een drukklaar PDF of JPEG bestand. Of je publiceert het online!

Een leuk idee uitwerken tot een geniaal ontwerp? Ga er mee aan de slag vanuit het comfort van je eigen huis en wordt wegwijs in het graphic design.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  259.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Bekijk klassikaalVergelijk met klassikaal

PROGRAMMA

indesign, grafisch design, grafisch ontwerp, cursus grafisch ontwerpen, cursus indesign, opleiding grafisch ontwerper, opleiding indesign, flyers, posters, magazines, ontwerper, ontwerpen, reclamebureau, communicatiebureau, ontwerpbureau, illustreren, ill

Toekomstmogelijkheden

 • Werken bij een reclame-, communicatie, of marketingbureau
 • Werken bij een drukkerij of uitgeverij
 • Een eigen bureau starten
 • Workshops geven in Adobe InDesign
 • Als hobbyist de mooiste ontwerpen maken

Vaardigheden

 • Omgaan met het softwareprogramma InDesign
 • Creatief lay-outen
 • Flyers, posters en magazines ontwerpen
 • Professionele drukwerktoepassingen opmaken
 • Bestanden klaarmaken voor druk
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Je toekomstmogelijkheden in het grafisch design
 • De toepassingsmogelijkheden van InDesign
 • Creatief lay-outen
 • Flyers, posters en magazines ontwerpen
 • Professionele drukwerktoepassingen opmaken
 • Correct leren werken met InDesign
 • De kernbegrippen van InDesign
 • De belangrijkste knoppen en tools
 • Verschillende manieren van navigeren en zoomen
 • Marges en kolommen opmaken
 • Pagina’s toevoegen, dupliceren en nummeren
 • Werken met tekst en text frames
 • Afbeeldingen en objecten toevoegen en bewerken
 • Layers en groepen
 • Kleuren en randen
 • Bestanden klaarmaken voor druk
 • Nuttige tips & tricks

indesign, grafisch design, grafisch ontwerp, cursus grafisch ontwerpen, cursus indesign, opleiding grafisch ontwerper, opleiding indesign, flyers, posters, magazines, ontwerper, ontwerpen, reclamebureau, communicatiebureau, ontwerpbureau, illustreren, ill

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus InDesign

Hoe werkt deze thuisstudie?
Je ontvangt het studiemateriaal in een nette lesmap én digitaal. De software schaf je zelf aan. Hiermee ga je thuis zelf aan de slag, op je eigen tempo. Onze studenten doen zo’n 6 tot 9 maanden over een thuisstudie. Dit gemiddelde is gebaseerd op 4 tot 6 uur studeren per week. Je mag uiteraard ook langer of korter over jouw opleiding doen. Je hebt een jaar lang toegang tot het online studentenplatform met begeleiding van jouw persoonlijke docent. Hier kun je terecht met vragen over de lesstof en oefeningen, en voor eventuele aanvullende informatie. Heb je langer nodig voor je opleiding? Dan betaal je 99 euro voor een jaar extra begeleiding van jouw docent. Wanneer jij er klaar voor bent om examen af te leggen, plan je deze in via jouw studentenprofiel. Je hebt maar liefst 5 jaar om examen af te leggen. Een (her)examen afleggen is in het lesgeld inbegrepen. Geslaagd? Gefeliciteerd! Je ontvangt jouw diploma binnen een week per post.
Heb ik een vooropleiding nodig?
Nee. Je kunt deze thuisstudie volgen zonder vooropleiding. Ook voorkennis is niet nodig, we starten de lesstof vanaf de basis. Twijfel je over de moeilijkheidsgraad? Bekijk dan eens het proefhoofdstuk van deze opleiding.
Wat is het niveau van de opleiding?
Deze thuisstudie van NHBO volg je op beroepsniveau. Dit betekent dat je met ons diploma aan de slag mag in loondienst of als zelfstandige in het beroep van jouw keuze. De moeilijkheidsgraad van de thuisstudie is te vergelijken met MBO niveau 4 of MBO+. Let op, je ontvangt geen MBO-diploma.
Is er een minimale of maximale leeftijd voor deze opleiding?
Iedereen is welkom bij NHBO. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd voor deze thuisstudie. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Is het studiemateriaal digitaal of op papier?
Onze thuisstudies worden speciaal voor jou gedrukt en in een nette map per post naar je verstuurd. Op die manier kun jij in je studie aantekeningen maken. Je krijgt ook digitale toegang tot je studie. Zo kun je altijd en overal aan je opleiding werken.
Wanneer kan ik beginnen?
Een thuisstudie volgen bij NHBO Thuisstudie is de meest flexibele manier om een waardevol diploma te behalen. Je bent niet gebonden aan vaste startmomenten en begint wanneer het jou het beste uitkomt. Zodra jouw betaling bij ons binnen is, sturen we je studiemateriaal toe en kun jij starten.
Hoe lang ben ik met deze thuisstudie bezig?
Jij bepaalt zelf hoe lang je over jouw studie doet. Dit komt omdat je met een thuisstudie studeert op je eigen tempo en volgens je eigen planning. Je krijgt één jaar begeleiding van jouw docent en kunt nog tot 5 jaar na inschrijving examen afleggen. De gemiddelde tijd dat onze studenten doen over een thuisstudie is 6 tot 9 maanden. Dit is gebaseerd op een studiebelasting van 4 tot 6 uur per week.
Moet ik stage lopen?
Stage lopen is bij deze studie geen verplicht onderdeel en dus geen randvoorwaarde om succesvol je diploma te behalen. Wil je wél graag stage lopen, bijvoorbeeld om je cv te versterken, dan kan dat uiteraard. In dat geval ga je zelf op zoek naar een stageplek en neem je vervolgens contact op met ons secretariaat om je stage te registreren.
Hoe leg ik examen af?
Heb jij de verplichte oefeningen gemaakt en ben je klaar om examen af te leggen? Plan dan een afspraak in via jouw studentenprofiel. Examen afleggen bij NHBO Thuisstudie is zeer flexibel: dit kan in principe iedere werkdag – mits we plaats hebben - op één van onze examenlocaties. Het examengeld voor een examen op onze locatie zit bij je studieprijs inbegrepen.
Waarom zijn jullie prijzen lager dan die van andere aanbieders?
De opleidingen van NHBO Thuisstudie zijn van topkwaliteit, voldoen aan de strengste vereisten, én zijn zeer voordelig! Dat komt omdat wij geen dure reclamecampagnes op televisie en radio uitzenden of “gratis” tablets uitdelen. Bovendien zijn we door onze schaalgrootte (Thuiscursus.nl maakt deel uit van een grote Europese groep) in staat om zeer voordelig cursusmateriaal beschikbaar te stellen aan onze studenten.
Aan welke eisen moet mijn laptop of desktop voldoen?
De lesstof van deze studie is gebaseerd op de Nederlandstalige versie van Adobe CC (Creative Cloud), maar als je een oudere versie hebt, dan is daar ook goed mee te werken. De meeste functies zijn goed beschikbaar. We raden je aan om voor de meest actuele systeemeisen de website van Adobe te raadplegen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bestaat uit een theoriemap. Je hebt zelf een desktop of laptop nodig en toegang tot de software Adobe InDesign (versie CS6 of CC).

Praktijkervaring en stage

Wil je naast de opleiding graag stage lopen, om praktijkervaring op te doen of om je cv te versterken, dan kan dat uiteraard. In dat geval ga je zelf op zoek naar een stageplek. Wil je graag een stagecontract ontvangen, die jij en het stagebedrijf kunnen ondertekenen? Neem dan even contact met ons op.

Juist voor dit soort creatieve beroepen adviseren we je om een portfolio te onderhouden. Hierin bewaar je al jouw gemaakte ontwerpen en profileer jij je als grafisch vormgever.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma InDesign.

indesign, grafisch design, grafisch ontwerp, cursus grafisch ontwerpen, cursus indesign, opleiding grafisch ontwerper, opleiding indesign, flyers, posters, magazines, ontwerper, ontwerpen, reclamebureau, communicatiebureau, ontwerpbureau, illustreren, ill

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor De Ondernemersschool NHOC

De Ondernemersschool NHOC is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 259.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

De Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 279.72 euro in plaats van 259.00 euro. Je bespaart dus 20.72 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 003120 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 47.43 -
 3. € 47.43 -
 4. € 47.43 -
 5. € 47.43 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, word je een echte professional in je vakgebied. Je combineert namelijk 5 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

Je gaat op je eigen tempo met de opleiding aan de slag en kan per module onbeperkt examen afleggen. Jouw docent staat je gedurende het studietraject online bij via onze e-campus. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding ICT & Webdevelopment (Allround) bespaar je maar liefst € 105. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding ICT & Webdevelopment (Allround) volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

opleiding ict, cursus ict, thuisstudie ict, opleiding webdevelopment, cursus webdevelopment, thuisstudie webdevelopment, opleiding ict webdevelopment, icter worden, webdevelopper worden, webontwikkelaar worden, opleiding webontwikkelaar, thuisstudie webon

Word een echte vakexpert

Creëer een ruime keuze aan carrièremogelijkheden

Profiteer van korting op het lesgeld

ICT & Webdevelopment (Allround)

opleiding ict, cursus ict, thuisstudie ict, opleiding webdevelopment, cursus webdevelopment, thuisstudie webdevelopment, opleiding ict webdevelopment, icter worden, webdevelopper worden, webontwikkelaar worden, opleiding webontwikkelaar, thuisstudie webon

Carrièremogelijkheden

 • Webdesigner
 • WordPress specialist
 • Dreamweaver specialist
 • InDesign specialist
 • Webwinkel eigenaar

Info over deze allround opleiding

Tijdens de module Webdesign leer je werken met o.a. HTML5, CSS en FTP. Je leert de wensen en ideeën van je klanten te vertalen naar een professioneel en dynamisch ontwerp. Daarbij gebruik je je creativiteit en persoonlijke touch.

Tijdens de daarop volgende module leer je werken met WordPress, het meestgebruikte CMS wereldwijd. Je bouwt een sterke website met tal van boeiende uitbreidingen dankzij de handige plug-ins. Wil je jouw website daarnaast extra interactief maken? Dan leer je dat bij de module Dreamweaver. Gecombineerd maak je van elke site een aantrekkelijk schouwspel. 

Begeleid door een ervaren Specialist InDesign, leer je o.a. creatief lay-outen, flyers, posters en magazines ontwerpen, professionele drukwerktoepassingen opmaken en correct leren werken met InDesign.

Dankzij de module Eigen Webshop Starten stuw je meteen je verkoop omhoog. Je krijgt talloze tips & trucs mee om een succesvolle webwinkel uit te bouwen en haalt zo meteen rendement uit jouw investeringen!

Programma

Module 1: Webdesign
Module 2: WordPress
Module 3: Dreamweaver (Adobe)
Module 4: InDesign
Module 5: Eigen Webwinkel Starten
Word Webontwikkelaar

  Diploma

  Thuisstudie

  1190.00 euro

Grafische Vormgeving

grafisch vormgever, grafisch ontwerper, grafisch ontwerpen, grafisch vormgeven, vormgeven, vormgeving, ontwerpen, design, designer, photoshop, photoshopper, indesign, indesigner, adobe, adobe photoshop, photoshopper, advertentie, brochure, logo, logo

Carrièremogelijkheden

 • Werken bij een reclame-, communicatie, of marketingbureau
 • Werken bij een drukkerij of uitgeverij
 • Een eigen bureau starten
 • Workshops geven in vormgeving
 • Als hobbyist de mooiste ontwerpen maken

Info over deze allround opleiding

Kun je niet wachten om Adobe- taal te spreken? Wil je de uitgebreide functies van Illustrator, InDesign en Photoshop tiptop beheersen? Wil je gewoon niet langer aanklooien en goed leren werken met deze programma’s? Ga aan de slag met deze thuisstudie tot grafisch vormgever!

Je gaat leren een verhaal te vertellen door middel van visuele creaties. Je kunt daarbij de technische tools straks zo sprekend gebruiken dat jouw boodschap meteen duidelijk is. Je doet dat door technische expertise toe te voegen aan je visuele ontwerp en levert zo de meest professionele grafische advertenties, brochures, logo’s, magazines en websites.

Klaar om Adobe gereedschap te leren gebruiken? Zorg dat je de Adobe programma’s hebt gedownload en ga aan de slag!

Programma

Module 1: Illustrator
Module 2: Photoshop
Module 3: InDesign
Word Grafisch vormgever

  Diploma

  Thuisstudie

  699.00 euro

Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over InDesign

InschrijvenContact

Interessant voor jou

INSCHRIJVEN CONTACT