Kinderverhalen Schrijven (Hobby)

, een beroep met toekomst!

Zit jij vol fantastische verhalen en zou je die het liefst op een kundige manier uitwerken? Kijk dan een naar onze cursus Kinderverhalen schrijven. Je wordt begeleid door een ervaren schrijver die je alle kneepjes van het vak leert. Je leert alles over kinderboeken- of verhalen; hoe je inspiratie krijgt en omzet naar een verhaal, hoe je boeiende personages creëert en nog veel meer.

kinderverhalen schrijven boek auteur volwassenenonderwijs educatie thuisstudie afstand

• Kinderverhalen schrijven als hobby
    • Een eigen kinderboek schrijven en uitgeven
    • Kinderverhalen bedenken en voorlezen

• Inzicht verkrijgen in het kinderboekenlandschap
    • Tekst en illustratie op de juiste manier inzetten
    • Kennis van sprookjes
    • De juiste hoofdpersoon kiezen
    • Een scenario voor een prentenboek bedenken
    • Spelen met tijd
    • Humor toepassen
    • Dialogen schrijven
    • De juisten woordenschat gebruiken
    • Een goede titel verzinnen
    • In opdracht schrijven
    • Verhalen recenseren
    • Een goede schrijfroutine hanteren
    • Starten als zelfstandig auteur van kinderenboeken

• Waarom zou jij kinderverhalen schrijven?
    • Het kinderboekenlandschap
    • Tekst en illustratie: een bijzondere samenwerking
    • Sprookjes: een apart genre
    • Een verhaal staat of valt bij de keuze van de hoofdpersoon
    • Hoe bedenk je een scenario voor een prentenboek?
    • Spelen met tijd
    • Humor
    • Dialogen schrijven
    • Wat met de woordenschat?
    • Kies een goede titel
    • Waar naartoe met mijn verhalen?
    • In opdracht schrijven
    • Verhalen recenseren
    • Nog enkele bijzondere genres
    • Een goede schrijfroutine

Goed om te weten over deze cursus Kinderverhalen Schrijven (Hobby)

Materiaal Nodig?

Wil je jouw kennis uit de opleiding Kinderverhalen Schrijven (Hobby) direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Kinderverhalen Schrijven (Hobby).

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 179.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Laatste weetjes over Kinderverhalen Schrijven (Hobby)