Regie (Hobby)

Regisseur, een beroep met toekomst!

Heb jij een passie voor alles wat met toneel en theater te maken heeft? Lijkt het je interessant om met een groep acteurs een toneelstuk van begin tot eind op te bouwen en in te studeren en houd je hierbij graag te touwtjes in handen? Dan is onze creatieve opleiding Regie zeker iets voor jou! Tijdens deze thuisstudie leer je alles over o.a. de geschiedenis van regie, de keuze van een stuk, de rolverdeling, de tekstkennis, belichting, geluid en de voorstelling zelf. Alles wordt verteld vanuit het oogpunt van een ervaren regisseuse.

• Regisseren als hobby
    • Regisseren toneelstuk bedrijf
    • Regisseren toneelstuk buurtvereniging

• Het kunnen regisseren van een toneelstuk
    • Weten hoe je toneelspelers moet aansturen

• Wat is regie?
    • Geschiedenis van regie
    • Keuze van het stuk
    • Rolverdeling en tekstbehandeling
    • Technieken achter de regie
    • Kostuums, decor en rekwisieten
    • Visagie en grime
    • Belichting
    • Geluid en muziek
    • Generale repetitie en de voorstelling
    • De filmregisseur

Onze docenten

Jose Beumers

Mijn naam is Jose Beumers, van oorsprong Nederlandse en al enkele jaren woonachtig in België samen met mijn honden, pony’s en schapen.

Ik ben in eerste instantie afgestudeerd in het vak marketing; als hobby speelde ik destijds toneel bij een plaatselijke amateurvereniging. Al snel kreeg ik in de gaten dat ik iets miste. Toneelspelen is meer dat alleen maar je tekst van buiten leren en op de goede plaats staan. Ik miste inleving, maar vooral ook oefeningen om beter in je rol te kunnen kruipen. Alles kwam in een stroomversnelling en in 2001 startte ik mijn eigen bedrijf. Gedurende de volgende tien jaar had ik mijn eigen theaterwerkplaats in Heerlen: Theaterwerkplaats Het Spinazieblik. Hier kwamen volwassenen en kinderen, in de leeftijd van 4 tot 75 jaar, samen om te werken met drama.

Ik wil je, voordat je begint met deze opleiding, waarschuwen dat je verslaafd kunt raken. Als het theatervirus je eenmaal te pakken heeft, kom je er nooit meer van af. Dus wees gewaarschuwd!

Goed om te weten over deze cursus Regie (Hobby)

Materiaal Nodig?

Wil je jouw kennis uit de opleiding Regie (Hobby) direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Regie (Hobby).

hobbycursus regie, cursus regie, regisseren, regisseur, regie, thuisstudie

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 179.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Laatste weetjes over Regie (Hobby)