Cursus

OPLEIDING

Regie (Hobby)

  Regisseur, een beroep met toekomst!

  Heb jij een passie voor alles wat met toneel en theater te maken heeft? Lijkt het je interessant om met een groep acteurs een toneelstuk van begin tot eind op te bouwen en in te studeren en houd je hierbij graag te touwtjes in handen? Dan is onze creatieve opleiding Regie zeker iets voor jou! Tijdens deze thuisstudie leer je alles over o.a. de geschiedenis van regie, de keuze van een stuk, de rolverdeling, de tekstkennis, belichting, geluid en de voorstelling zelf. Alles wordt verteld vanuit het oogpunt van een ervaren regisseuse.
  • Studeer thuis op je eigen tempo
  • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
  • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
  • Voordeligste lesgeld van Nederland

    Diploma

    Thuisstudie

    3-6 maanden

    179.00 euro

  Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
  Inschrijven

  JE KUNT ELKE DAG STARTEN

  Ontdek ook ons
  klassikale aanbod

  PROGRAMMA

  hobbycursus regie, cursus regie, regisseren, regisseur, regie, thuisstudie

  Toekomstmogelijkheden

  • Regisseren als hobby
  • Regisseren toneelstuk bedrijf
  • Regisseren toneelstuk buurtvereniging

  Vaardigheden

  • Het kunnen regisseren van een toneelstuk
  • Weten hoe je toneelspelers moet aansturen
  Proefhoofdstuk

  Cursusinhoud

  <
  • Wat is regie?
  • Geschiedenis van regie
  • Keuze van het stuk
  • Rolverdeling en tekstbehandeling
  • Technieken achter de regie
  • Kostuums, decor en rekwisieten
  • Visagie en grime
  • Belichting
  • Geluid en muziek
  • Generale repetitie en de voorstelling
  • De filmregisseur

  hobbycursus regie, cursus regie, regisseren, regisseur, regie, thuisstudie

  Onze docenten

  Jose Beumers

  Mijn naam is Jose Beumers, van oorsprong Nederlandse en al enkele jaren woonachtig in België samen met mijn honden, pony’s en schapen.
   
  Ik ben in eerste instantie afgestudeerd in het vak marketing; als hobby speelde ik destijds toneel bij een plaatselijke amateurvereniging. Al snel kreeg ik in de gaten dat ik iets miste. Toneelspelen is meer dat alleen maar je tekst van buiten leren en op de goede plaats staan. Ik miste inleving, maar vooral ook oefeningen om beter in je rol te kunnen kruipen. Alles kwam in een stroomversnelling en in 2001 startte ik mijn eigen bedrijf. Gedurende de volgende tien jaar had ik mijn eigen theaterwerkplaats in Heerlen: Theaterwerkplaats Het Spinazieblik. Hier kwamen volwassenen en kinderen, in de leeftijd van 4 tot 75 jaar, samen om te werken met drama.
   
  Ik wil je, voordat je begint met deze opleiding, waarschuwen dat je verslaafd kunt raken. Als het theatervirus je eenmaal te pakken heeft, kom je er nooit meer van af. Dus wees gewaarschuwd!

  Studeren waar en wanneer je wilt

  Online begeleiding van een professional

  Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

  Goed om te weten over deze cursus Regie (Hobby)

  Materiaal Nodig?

  PRAKTISCHE INFORMATIE

  Studieverloop

  Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

  Benodigde materialen

  Jouw studiepakket bestaat uit een theoriemap. Voor eventuele extra benodigd materiaal kun je contact met ons opnemen.

  Praktijkervaring en stage

  Wil je jouw kennis uit de opleiding Regie (Hobby) direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

  Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

  Examen en diploma

  Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Regie (Hobby).

  hobbycursus regie, cursus regie, regisseren, regisseur, regie, thuisstudie

  FINANCIËLE INFO

  Daarom kies je voor NHBO Thuisstudie

  NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

  Lesgeld

  Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 179.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

  Erkende kwaliteit

  NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.
  Inschrijven
  Tijn
  Groningen

  Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

  Robert
  Oisterwijk

  Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

  Evi
  Haarlem

  Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

  Bianca
  Breda

  Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

  Laatste weetjes over Regie (Hobby)

  InschrijvenContact

  Interessant voor jou

  INSCHRIJVEN CONTACT