Cursus

OPLEIDING

Reportagefotografie

Wil jij...

 1. Weten hoe je een juiste selectie foto's schiet die met elkaar in verband staan
 2. Leren hoe je een de rode draad in een fotoreeks laat terugkomen
 3. Leren welke technieken je kunt gebruiken om een bepaalde visie of sfeer te creëren
 4. Aan het einde van deze opleiding in het bezit zijn van een eigen portfolio
 5. Starten als reportage- of nieuwsfotograaf

Reportagefotograaf, een beroep met toekomst!

Een reeks samenhangende foto’s nemen van een bepaald onderwerp is een hele uitdaging. Eén echt geslaagde foto maken, is op zich al een prestatie. Wanneer je meerdere foto’s wilt samenbrengen in één reportage, moet je een aantal technieken beheersen.

Hoe je precies een originele rode draad in je reportage krijgt, leer je tijdens de groepslessen reportagefotografie. Houd je je liefst aan een bepaald thema of toon je liever zoveel mogelijk variatie? Aan welke criteria moet een professioneel portfolio voldoen? Op het einde van deze opleiding heb je hier niet alleen kennis van, maar ben je zelfs in het bezit van jouw eigen portfolio. Met een goed portfolio heb jij alles in huis, want: één foto zegt meer dan duizend woorden.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Klassikaal

  4 lessen

  4 lesuren

491.00 368.25 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Reportagefotografie

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Amsterdam24/10/202014/11/202013u30 - 17u30Zat
Breda30/11/202004/01/202118u00 - 22u00Maa
Zwolle04/03/202125/03/202118u00 - 22u00Don
Utrecht03/04/202124/04/202109u30 - 13u30Zat
Rotterdam26/05/202123/06/202113u00 - 17u00Woe

PROGRAMMA

Opleiding reportagefotografie, cursus reportagefotografie, reportagefotografie, reportagefotograaf, reportages maken, reportagefotograaf worden, nieuwsfotograaf, opleiding nieuwsfotografie, cursus nieuwsfotograaf, nieuwsreportage fotografie

Toekomstmogelijkheden

 • Reportage- en nieuwsfotograaf
 • Zelfstandig of in loondienst

Vaardigheden

 • Technieken kunnen gebruiken die een visie of sfeer creëren 
 • Beeldende verhalen met een thema kunnen samenstellen
 • Foto(reportages) van anderen kunnen bespreken
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Wat is reportagefotografie en welke soorten zijn er?
 • Mogelijke technieken: humor, contrast, uitvergroting, herhaling
 • Leer een visie, een verhaal en een sfeer creëren in een foto
 • Hoe ga ik te werk: dichtbij, observatie, adapteren, …
 • Leer kijken naar je onderwerp en omgeving
 • Hoe werk ik met verschillende soorten licht?
 • Een geslaagde foto: leer foto’s bespreken van andere fotografen
 • Jouw eigen professionele portfolio: hoe maak ik het?

Opleiding reportagefotografie, cursus reportagefotografie, reportagefotografie, reportagefotograaf, reportages maken, reportagefotograaf worden, nieuwsfotograaf, opleiding nieuwsfotografie, cursus nieuwsfotograaf, nieuwsreportage fotografie

Volg les bij succesvolle zelfstandigen

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Altijd een opleidingslocatie in de buurt

Goed om te weten over deze cursus Reportagefotografie

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Bij NHBO kun je met onze lessen meedoen zonder vooropleiding. We beginnen bij de basis, dus ook voorkennis binnen jouw branche is niet nodig. Wanneer je een opleiding voor gevorderden kiest, is het natuurlijk wel handig als je de basiskennis al in huis hebt.
Hoe werkt een klassikale opleiding?
Leuk dat je een klassikale opleiding aan NHBO wilt volgen! De lessen zijn zowel praktijk- als theoriegericht. Meestal duurt een college 4 uur. Voorafgaand aan de colleges bestudeer je thuis alvast de theorie. Omdat wij persoonlijke begeleiding essentieel vinden, worden de colleges in kleine groepen gegeven. Een opleiding volgen bij NHBO is daardoor een echte beleving: je krijgt les van een inspirerende docent, studeert samen met leuke en gemotiveerde mensen, en doet veel nieuwe kennis op.
Wordt de opleiding aangeboden bij mij in de buurt?
Onze opleidingen worden op verschillende locaties ingepland. De actuele planning met de daarbij horende steden, vind je op onze website. Staat jouw stad er niet bij? Stuur ons dan een bericht en we geven je een seintje zodra de opleiding op de locatie van jouw keuze wordt aangeboden.
Is er een minimale of maximale leeftijd?
Iedereen is welkom in onze lessen. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd. Onze ervaring leert ons dat de interesse voor de opleiding studenten verbindt. Leeftijd speelt hier geen rol in. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Heb ik eigen materiaal nodig?
Tijdens de opleiding werk je in de lessen met jouw eigen camera. Die neem je dus zeker mee naar de lessen.
Ik zie geen startdata, wanneer beginnen de lessen?
Als er geen startdata zichtbaar zijn op de website, is deze opleiding niet opgenomen in de huidige planning. Twee keer per jaar maken we een nieuwe planning. Geef ons dus zeker aan in welke opleiding jij interesse hebt, dan kan het zijn dat we jouw opleiding naar keuze de volgende keer inplannen. We geven je uiteraard een seintje zodra de nieuwe planning rond is.
Welke vooropleiding heb ik nodig?
Je kunt met onze lessen meedoen zonder vooropleiding. We beginnen bij de basis, dus ook voorkennis binnen jouw branche is niet nodig. Wanneer je een opleiding voor gevorderden kiest, is het natuurlijk wel handig als je de basiskennis al in huis hebt.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Lesdagen

De opleiding Reportagefotografie bestaat uit 4 lessen. Elke les duurt 4 uur en valt wekelijks op dezelfde dag. In het overzicht met de startdata van de opleiding Reportagefotografie vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Voor deze opleiding heb je een spiegelreflexcamera nodig. Een systeemcamera is eventueel ook voldoende. Het type en merk van de camera kan je zelf kiezen. Het is belangrijk dat je je camera bij alle lessen meeneemt. Neem ook een laptop mee.

Praktijkervaring en stage

Wil je nog meer praktijkervaring opdoen? Dat kan via een stage. Zo ontdek je hoe het er in het werkveld aan toegaat, kun je direct je kennis toepassen en leer je mensen kennen uit het vak. Bovendien is het een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Tijdens de laatste les leg je een examen af. Dit bestaat uit een theorie examen waarin we jouw kennis toetsen en een praktijkopdracht zoals je tijdens de lessen hebt geoefend. Wanneer je minstens 60% scoort voor beide onderdelen, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Reportagefotografie. Je bent direct inzetbaar op de arbeidsmarkt of je kunt als zelfstandige starten.

Opleiding reportagefotografie, cursus reportagefotografie, reportagefotografie, reportagefotograaf, reportages maken, reportagefotograaf worden, nieuwsfotograaf, opleiding nieuwsfotografie, cursus nieuwsfotograaf, nieuwsreportage fotografie

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Klassikaal

NHBO is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling in klassikale opleidingen en cursussen. We zijn als onderdeel van een internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 368.25 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, de locatiehuur, het examen en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 530.28 euro in plaats van 368.25 euro. Je bespaart dus 162.03 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 0031 (0)20 423 0770.

Betaalschema

 1. € 180.00 - Bij inschrijving
 2. € 175.14 - Startdatum van je opleiding
 3. € 175.14 - Startdatum van je opleiding + 1 maand

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, word je een echte professional in je vakgebied. Je combineert namelijk 6 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les. Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Fotografie (Allround) bespaar je maar liefst € 1080.5. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Fotografie (Allround) volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

Fotografie, professionele fotograaf, allround fotografie, groepslessen fotografie, digitale fotografie

Word een echte vakexpert

Creëer een ruime keuze aan carrièremogelijkheden

Profiteer van korting op het lesgeld

Fotografie (Allround)

Fotografie, professionele fotograaf, allround fotografie, groepslessen fotografie, digitale fotografie

Carrièremogelijkheden

 • Fotograaf in loondienst
 • Zelfstandig (freelance) fotograaf
 • Hobbyfotograaf met de allermooiste foto's

Info over deze allround opleiding

Het gebruik van beeld is belangrijker dan ooit. Denk niet alleen aan veelzeggende reclame-uitingen, kunst en fotojournalistiek, maar ook aan hobbyfoto's op Instagram of Facebook. Tegenwoordig lijkt door geavanceerde foto-apps in iedereen een professionele fotograaf te schuilen. Maar niets is minder waar!

Wil jij weten hoe digitale fotografie écht werkt? Volg dan onze opleiding Allround Fotografie. Verschillende genres komen aan bod: portretfotografie, studio- en productfotografie en landschapsfotografie. Zo ben jij straks een professionele allround fotograaf, die van elke opdracht een succes maakt. Nieuwsgierig naar Adobe Photoshop? In de laatste module leer je werken met dit programma, zodat jouw foto's optimaal uit de verf komen!

Programma

Module 1: Fotografie (Basis)
Module 2: Portretfotografie
Module 3: Studio- en Productfotografie
Module 4: Landschapsfotografie
Module 5: Reportagefotografie
Module 6: Photoshop
Word Allround fotograaf

  Diploma

  Klassikaal

2750.00 2062.50 euro

Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

INSCHRIJVEN CONTACT