Cursus

OPLEIDING

Webdesign

Wil jij...

 1. De website van jouw bedrijf een flinke upgrade kunnen geven
 2. Zelf aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke websites kunnen maken
 3. Leren werken met HTML en CSS
 4. Een oude website in een hip en modern jasje steken
 5. Webdesigner worden bij een design-, reclame- of marketingbureau

Webdesigner, een beroep met toekomst!

Wil jij klantvriendelijke websites ontwerpen, bouwen, implementeren en beheren? Websites die aanzetten tot actie? Een organisatie op de juiste wijze profileren en uiteindelijk meer leads en sales genereren? Dan is onze thuisstudie Webdesign echt iets voor jou.

In deze cursus leer je creatief vormgeven met CSS en HTML. Je combineert technische functionaliteiten met gebruiksvriendelijkheid en surfcomfort zodat je steeds het beste resultaat aflevert. Uiteraard besteed je daarnaast ook aandacht aan de lay-out en het kostenplaatje. Bovendien krijg je ook online begeleiding van een professionele docent met jarenlange ervaring als webdesigner. Super handig!

Schrijf je nu in en bouw verder aan een fantastische toekomst!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  249.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Bekijk klassikaalVergelijk met klassikaal

PROGRAMMA

webdesign, webdesigner, webdeveloper, webdevelopment, websites ontwerpen, websites bouwen, websites vormgeven, vormgeving, vormgever, designer, design, grafische vormgeving, websitebouwer, websiteontwerper, HTML, CSS, coderen, codeur

Toekomstmogelijkheden

 • Webontwerper bij elk soort onderneming of organisatie
 • Webdesigner bij een design-, reclame- of marketingbureau
 • Freelance Webdesigner

Vaardigheden

 • Coderen en werken met HTML5 en CSS3 kent geen geheimen meer voor je
 • Een volledige website opbouwen en problemen kunnen oplossen? Jij kan het allemaal!
 • De wensen van een klant vlot kunnen vertalen naar een professionele website
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Starten als zelfstandig webdesigner of in bijberoep
 • Uw eigen professionele website bouwen
 • Creatieve grafische vormgeving d.m.v. HTML en CSS
 • Belangrijke begrippen voor de webdesigner
 • Correct leren werken met HTML5 en CSS3
 • De website testen en zelf problemen oplossen

webdesign, webdesigner, webdeveloper, webdevelopment, websites ontwerpen, websites bouwen, websites vormgeven, vormgeving, vormgever, designer, design, grafische vormgeving, websitebouwer, websiteontwerper, HTML, CSS, coderen, codeur

Onze docenten

Stefano Falco

“Grafische vormgeving zit in mijn bloed”, zegt docent Stefano Falco. “Ik heb 10 jaar gewerkt als grafisch ontwerper, webdesigner en artdirector voor diverse reclamebureaus. 15 jaar geleden heb ik vervolgens mijn eigen communicatiebedrijf opgericht en tegelijkertijd ben ik gestart met het geven van opleidingen aan professionals.”
 
En dat Stefano op alle vlakken van zijn vakgebied thuis is, bewijst het gamma aan cursussen die hij graag voor zijn rekening neemt: Webdesign, Creatief Grafisch Ontwerpen, Photoshop, InDesign, llustrator, Grafische Vormgeving en Dreamweaver. Vrees je dat je te weinig voorkennis zou hebben? Dan heeft Stefano de cursus Ontwerpen voor niet-ontwerpers speciaal voor jou ontwikkeld.

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Webdesign

Welke software heb ik nodig voor de studie?
Je leert in de thuisstudie Webdesign werken met HTML editors. Er wordt vooral ingegaan op Adobe Brackets. Dit is een open source software en dus gratis te downloaden via internet.
Heb ik een vooropleiding nodig?
Nee! Vrijwel alle opleidingen van NHBO Thuisstudie zijn voor iedereen toegankelijk, zodat je zonder voorkennis of vooropleiding kunt starten.
Wanneer kan ik beginnen?
Een thuisstudie volgen bij NHBO Thuisstudie is de meest flexibele manier om een waardevol diploma te behalen. Je bent niet gebonden aan vaste startmomenten en begint wanneer het jou het beste uitkomt. Zodra jouw betaling bij ons binnen is, sturen we je studiemateriaal toe en kun jij starten.
Wat is het niveau van de opleiding?
Bij NHBO Thuisstudie volg je via afstandsonderwijs een thuisstudie op beroepsniveau. Dit betekent dat je met ons diploma aan de slag mag in loondienst of zelfstandige in het beroep van jouw keuze. De moeilijkheidsgraad van onze opleidingen zijn te vergelijken met MBO niveau 4 of MBO+. Let op, je ontvangt géén MBO-diploma.
Is er een minimale of maximale leeftijd?
Iedereen is welkom bij NHBO Thuisstudie. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Moet ik stage lopen?
Stage lopen is bij het merendeel van onze opleidingen geen verplicht onderdeel en dus geen randvoorwaarde om succesvol je diploma te behalen. Wil je wél graag stage lopen, bijvoorbeeld om je cv te versterken, dan kan dat uiteraard. In dat geval ga je zelf op zoek naar een stageplek en neem je vervolgens contact op met ons secretariaat om je stage te registreren.
Heb ik extra eigen materiaal nodig?
Nee. Het pakket dat je krijgt thuisgestuurd, bevat alles wat je nodig hebt. Hierin vind je DE LESMAP en een toegangscode tot ons online leerplatform. Op het platform communiceer je met je docent via een e-mailmodule. Ook maak je er oefeningen die je helpen om de leerstof beter te verwerken, en krijgt je opdrachten van je docent tijdens je studietijd waarmee je jezelf in de praktijk traint. Het betreft een online platform, dus je hebt wel een internetverbinding nodig. Let op: voor sommige opleidingen dien je wel de software zelf aan te schaffen.
Hoe lang ben ik bezig met de studie?
Jij bepaalt zelf hoe lang je over jouw studie doet. Dit komt omdat je met een thuisstudie studeert op je eigen tempo en volgens je eigen planning. Je krijgt één jaar begeleiding van jouw docent en kunt nog tot 5 jaar na inschrijving examen afleggen. De gemiddelde tijd dat onze studenten doen over een thuisstudie is 6 tot 9 maanden. Dit is gebaseerd op een studiebelasting van 4 tot 6 uur per week. Met een allround thuisstudie bedraagt de gemiddelde duur 9 tot 15 maanden.
Hoe leg ik examen af?
Klaar om examen af te leggen? Maak dan een afspraak via onze opleidingsconsulenten. Examen afleggen bij NHBO Thuisstudie is zeer flexibel: dit kan in principe iedere werkdag – mits we plaats hebben - op één van onze examenlocaties in Breda of Amsterdam. Het examengeld voor een examen op onze locatie zit bij je studieprijs inbegrepen.
Krijg ik het materiaal digitaal?
Onze thuisstudies worden speciaal voor jou gedrukt en in een map per post naar je toe gestuurd. Op die manier kun jij in je studie aantekeningen maken. Je krijgt geen digitale toegang tot de studie. Wel krijg je inloggegevens voor het studentenplatform, waar jij voor de meeste studies online extra documentatie kunt vinden over jouw studie.
Kan ik ook studeren vanuit het buitenland?
Je kunt bij NHBO Thuisstudie jouw thuisstudie ook volgen vanuit het buitenland. De cursus volg je niet via internet, deze wordt gedrukt. Voor de verzending naar jouw adres worden extra kosten in rekening gebracht. Hoeveel dit precies is, kun je terugvinden op de website. Bij een thuisstudie profiteer je van één jaar begeleiding van een docent met praktijkervaring. Contact met jouw docent verloopt via een online studentenplatform, dat je dus via internet kunt bereiken. Examen leg je normaal gesproken af op één van onze locaties; in Amsterdam of Breda. Mocht je een bezoek aan Nederland hiermee niet kunnen combineren of helemaal niet naar Nederland komen, dan kun je een examen op afstand aanvragen. Hierbij leg je het examen af vanuit huis per e-mail. Mocht je hiervoor kiezen, geef dit dan ruim van te voren aan. We dienen dit namelijk eerst voor te leggen aan de docent en je dan een plagiaatovereenkomst te laten ondertekenen. Examen afleggen is overigens niet verplicht. Je kunt dan een bewijs van deelname ontvangen.
Waarom zijn jullie prijzen lager dan die van veel andere aanbieders?
De opleidingen van NHBO Thuisstudie zijn van topkwaliteit, voldoen aan de strengste vereisten, én zijn zeer voordelig! Dat komt omdat wij geen dure reclamecampagnes op televisie en radio uitzenden of “gratis” tablets uitdelen. Bovendien zijn we door onze schaalgrootte (Thuiscursus.nl maakt deel uit van een grote Europese groep) in staat om zeer voordelig cursusmateriaal beschikbaar te stellen aan onze studenten.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee in je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bestaat uit een theoriemap. Je hebt zelf een laptop of desktop nodig en toegang tot de software Adobe Brackets. Ook heb je internet nodig voor de toegang tot de online leeromgeving.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Webdesign direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Webdesign.

webdesign, webdesigner, webdeveloper, webdevelopment, websites ontwerpen, websites bouwen, websites vormgeven, vormgeving, vormgever, designer, design, grafische vormgeving, websitebouwer, websiteontwerper, HTML, CSS, coderen, codeur

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Thuisstudie

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 249.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 268.92 euro in plaats van 249.00 euro. Je bespaart dus 19.92 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer +31 (0)20 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 44.73 -
 3. € 44.73 -
 4. € 44.73 -
 5. € 44.73 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, word je een echte professional in je vakgebied. Je combineert namelijk 5 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

Je gaat op je eigen tempo met de opleiding aan de slag en kan per module onbeperkt examen afleggen. Jouw docent staat je gedurende het studietraject online bij via onze e-campus. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding ICT & Webdevelopment (Allround) bespaar je maar liefst € 105. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding ICT & Webdevelopment (Allround) volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

opleiding ict, cursus ict, thuisstudie ict, opleiding webdevelopment, cursus webdevelopment, thuisstudie webdevelopment, opleiding ict webdevelopment, icter worden, webdevelopper worden, webontwikkelaar worden, opleiding webontwikkelaar, thuisstudie webon

Word een echte vakexpert

Creëer een ruime keuze aan carrièremogelijkheden

Profiteer van korting op het lesgeld

ICT & Webdevelopment (Allround)

opleiding ict, cursus ict, thuisstudie ict, opleiding webdevelopment, cursus webdevelopment, thuisstudie webdevelopment, opleiding ict webdevelopment, icter worden, webdevelopper worden, webontwikkelaar worden, opleiding webontwikkelaar, thuisstudie webon

Carrièremogelijkheden

 • Webdesigner
 • WordPress specialist
 • Dreamweaver specialist
 • InDesign specialist
 • Webwinkel eigenaar

Info over deze allround opleiding

Tijdens de module Webdesign leer je werken met o.a. HTML5, CSS en FTP. Je leert de wensen en ideeën van je klanten te vertalen naar een professioneel en dynamisch ontwerp. Daarbij gebruik je je creativiteit en persoonlijke touch.

Tijdens de daarop volgende module leer je werken met WordPress, het meestgebruikte CMS wereldwijd. Je bouwt een sterke website met tal van boeiende uitbreidingen dankzij de handige plug-ins. Wil je jouw website daarnaast extra interactief maken? Dan leer je dat bij de module Dreamweaver. Gecombineerd maak je van elke site een aantrekkelijk schouwspel. 

Begeleid door een ervaren Specialist InDesign, leer je o.a. creatief lay-outen, flyers, posters en magazines ontwerpen, professionele drukwerktoepassingen opmaken en correct leren werken met InDesign.

Dankzij de module Eigen Webshop Starten stuw je meteen je verkoop omhoog. Je krijgt talloze tips & trucs mee om een succesvolle webwinkel uit te bouwen en haalt zo meteen rendement uit jouw investeringen!

Programma

Module 1: Webdesign
Module 2: WordPress
Module 3: Dreamweaver (Adobe)
Module 4: InDesign
Module 5: Eigen Webwinkel Starten
Word Webontwikkelaar

  Diploma

  Thuisstudie

  1190.00 euro

Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Webdesign

InschrijvenContact

Interessant voor jou

INSCHRIJVEN CONTACT