Over je studies


Algemeen
Je kan met ons contact opnemen via het contactformulier of via de chatfunctie op deze website.
Inschrijven gaat gemakkelijk en snel:
 • 1. Ga naar het online inschrijfformulier.
 • 2. Vul je gegevens in en selecteer de opleiding die je wilt volgen.
 • 3. Kies een betaalmethode (overschrijving, iDeal, MasterCard of Visa) en rond de inschrijving af.
Wanneer je betaling bij ons binnen is, krijg je binnen een werkdag een bevestiging van je inschrijving en van je betaling.

Over de algemene voorwaarden


Algemeen
NHOC Thuisstudie, onderdeel van NHOC, heeft als doel om jou als gemotiveerde student op een snelle en praktische manier een beroep te leren. Daarom leer je wat je in de praktijk daadwerkelijk nodig hebt, en krijg je begeleiding van iemand uit het vak. Daarna kun je met jouw diploma direct aan de slag als (zelfstandig) ondernemer. Of in loondienst natuurlijk. Wij zijn onderdeel van een internationale opleidingsgroep die klassikale opleidingen en thuisstudies aanbiedt in diverse Europese landen. Deze stevige en beproefde basis maakt ons als jong en groeiend bedrijf zo succesvol op de Nederlandse markt.
 • Praktijkgerichte beroepsopleidingen
 • Korte opleidingsduur
 • Erkende kwaliteit
 • Voordelige all-in prijzen
 • Geen vooropleiding nodig
 • Professionele begeleiding van docent
 • Persoonlijke klantenservice
 • Hoogste klanttevredenheid van Nederland
 • Examen elke werkdag mogelijk
 • Volwassenenonderwijs voor iedereen
 • Online studeren via de eCampus
 • Studiemateriaal online én op papier
 • Meer dan 350 opleidingen
NHOC is in het bezit van het ISO 9001:2015 certificaat. Jaarlijks wordt onze onderwijsinstelling gecontroleerd door externe auditoren. Zij beoordelen of de kwaliteit van de opleidingen, het didactisch materiaal, de studiebegeleiding en de processen binnen de organisatie voldoen aan de Nederlandse standaard. Een ISO 9001:2015 certificering is jouw garantie voor een opleiding van topkwaliteit.
NHOC voor Kort Beroepsonderwijs. Ook onze docenten zijn allemaal ingeschreven in dit register.
NHOC is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO), de branchevereniging voor onderwijs-, opleidings- en trainingsaanbieders. Dat betekent dat NHOC de gedragscode onderschrijft en aan de doelstellingen, regels en normen en waarden van deze branchevereniging voldoet. Zo is de kwaliteit en professionaliteit van de onderwijsinstelling gewaarborgd.
Onze opleidingen zijn van topkwaliteit, voldoen aan de strengste vereisten, én zijn zeer voordelig! Dat komt omdat wij geen dure reclamecampagnes op televisie en radio uitzenden of “gratis” tablets uitdelen. Bovendien zijn we door onze schaalgrootte, een internationale opleidingsinstelling, in staat om zeer voordelig lesmateriaal beschikbaar te stellen aan onze studenten.
Dat kan! Voor elk van onze opleidingen is een gratis proefhoofdstuk beschikbaar. Zo krijg je een goed beeld van de inhoud van de opleiding, en weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Wil je graag de gehele opleiding inkijken? Maak dan snel een afspraak bij ons en kom langs. Je kunt dan volledig vrijblijvend het studiemateriaal inkijken op ons kantoor in Breda (Marksingel 2A).
Vrijwel alle opleidingen zijn voor iedereen toegankelijk, zodat je zonder voorkennis of vooropleiding kunt starten. Wanneer je een opleiding voor gevorderden kiest, is natuurlijk wel voorkennis vereist. Je vindt deze informatie terug op de cursuspagina's.
Je volgt bij ons een opleiding op beroepsniveau. Dit betekent dat je met ons diploma aan de slag mag in loondienst of als zelfstandige in het beroep van jouw keuze. De moeilijkheidsgraad van onze opleidingen is te vergelijken met MBO niveau 4 of MBO+. Let op, je ontvangt geen MBO-diploma.
Iedereen is welkom. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Onze opleidingen worden speciaal voor jou gedrukt en in een nette map per post naar je verstuurd. Op die manier kun jij in je studie aantekeningen maken. Je krijgt ook digitale toegang tot je studie via onze eCampus of  via de app. Zo kun je altijd en overal aan je opleiding werken. Ook bij de klassikale opleidingen ontvang je schriftelijk theoriemateriaal. Dit ontvang je tijdens de eerste les.
Je kunt een thuisstudie ook volgen vanuit het buitenland. De opleiding ontvang je digitaal en op papier. Verzending naar een adres in Nederland, België of Frankrijk is gratis. De verzendkosten naar een ander Europees land bedragen 25 euro, en naar een adres buiten Europa 50 euro.
Bij een thuisstudie profiteer je van één jaar begeleiding van een docent met praktijkervaring. Contact met jouw docent verloopt via een online studentenplatform. Examen leg je normaal gesproken af op een van onze locaties. Mocht je een bezoek aan Nederland hiermee niet kunnen combineren of helemaal niet naar Nederland komen, dan kun je een examen op afstand aanvragen. Hierbij leg je het examen af per e-mail vanuit jouw locatie in het buitenland. Mocht je hiervoor kiezen, geef dit dan ruim van te voren aan. We dienen dit namelijk eerst voor te leggen aan de docent en je dan een plagiaatovereenkomst te laten ondertekenen. Examen afleggen is overigens niet verplicht.
Bekijk de algemene voorwaarden van Ondernemersschool B.V.
Vanuit de alfabetische overzichtspagina klik je gemakkelijk door naar de cursuspagina van jouw favoriete opleiding. Hier vind je informatie zoals de inhoud van de opleiding, de duur en de prijs.
Ondanks onze zeer scherpe tarieven kan het voorkomen dat je bij ons kunt profiteren van extra korting op jouw lesgeld. Onze actuele acties en aanbiedingen kan je altijd terugvinden op onze website. 
Thuisstudies
Je ontvangt het studiemateriaal in een nette lesmap én digitaal. Hiermee ga je thuis zelf aan de slag, op je eigen tempo. Onze studenten doen zo’n 3 tot 6 maanden over een thuisstudie. Dit gemiddelde is gebaseerd op 4 tot 6 uur studeren per week. Je mag uiteraard ook langer of korter over jouw opleiding doen.
 
Je hebt een jaar lang toegang tot de eCampus met begeleiding van jouw persoonlijke docent. Hier kun je terecht met vragen over de lesstof en oefeningen, en voor eventuele aanvullende informatie. Heb je langer nodig voor je opleiding? Dan betaal je 139 euro voor een jaar extra begeleiding van jouw docent.
Na jouw online inschrijving en betaling ontvang je binnen een week het studiemateriaal, op het door jou opgegeven verzendadres. Je krijgt al in één werkdag digitaal toegang tot jouw opleiding.
Je vindt de verzendstatus via jouw studentenprofiel. Log hier in met dezelfde inloggegevens als bij jouw inschrijving. Ga naar de tab 'opleidingen' en selecteer jouw cursus. Hier vind je de verzendstatus. Wanneer jouw pakket klaar is gemaakt voor verzending, verschijnt hier de Track&Trace code. Klik op de tracking-code om de huidige status te bekijken.
Onze studenten doen zo’n 3 tot 6 maanden over een thuisstudie. Dit gemiddelde is gebaseerd op 4 tot 6 uur studeren per week. Je mag uiteraard ook langer of korter over jouw opleiding doen. Het lesgeld in inclusief een jaar begeleiding van jouw persoonlijke docent. Je hebt maar liefst 5 jaar om examen af te leggen.
 
Langer begeleiding nodig van de docent? Je kunt de begeleiding van jouw docent verlengen voor slechts 139 euro per jaar. Neem hiervoor even contact op met ons.
Via de eCampus communiceer je met je docent. Hij of zij reageert altijd binnen 48 uur, waardoor je verzekerd bent van een vlot studietraject.
Het pakket dat je krijgt thuisgestuurd, bevat alles wat je nodig hebt om te slagen voor het examen. Hierin vind je het complete cursusmateriaal, en je krijgt bij inschrijving toegang tot onze eCampus. Bij enkele opleidingen is het nodig zelf nog materiaal aan te schaffen. Dit lees je dan op de pagina van jouw opleiding bij 'benodigde materialen'. Mocht je tijdens jouw opleiding de praktijk willen oefenen, dan komt de aanschaf van de benodigde materialen voor eigen rekening.
Jouw studentenprofiel is iets anders dan de eCampus. Op je profiel vind je jouw persoonsgegevens en opleiding(en) terug. Je logt in op jouw profiel via het icoontje rechts bovenaan op deze website. Je gebruikt hierbij dezelfde gegevens als bij het inschrijven voor jouw opleiding: jouw e-mailadres en zelfgekozen wachtwoord.
Examen & Diploma
Wanneer jij er klaar voor bent om jouw examen af te leggen, ga je naar jouw studentenprofiel of de eCampus, om het examen in te plannen. Houd hier ook je aanvraag in de gaten, om te zien of deze door ons is goedgekeurd. Je kunt het examen afleggen op diverse locaties. De actuele locaties en exacte data en tijden vind je altijd terug op jouw eCampus.
 
Examen afleggen is gratis. Let er wel op dat je betaling (in termijnen) volledig dient te zijn voldaan. Je kunt jouw ingeplande examen uiterlijk 1 werkdag van tevoren kosteloos annuleren. Je hebt maar liefst 5 jaar om jouw examen af te leggen. Een (her)examen is in het lesgeld inbegrepen.
Het is niet verplicht om een examen af te leggen. Uiteraard ontvang je dan geen diploma.
Wanneer de docent jouw examen heeft nagekeken, ontvang je de uitslag per e-mail. Ook vind je de uitslag terug op de eCampus.
Met ons diploma kan je aan de slag in commerciële beroepen. Een commercieel beroep is een beroepsactiviteit waarvoor de bevoegde overheid geen regels oplegt. Het beroep is vrij toegankelijk en iedereen kan het uitoefenen, met of zonder diploma. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een schoonheidsspecialist, masseur, personal coach, fotograaf, medisch secretaresse etc.
Geslaagd? Gefeliciteerd! Je krijgt binnen twee weken jouw diploma en een begeleidende brief thuisgestuurd. Controleer voor de zekerheid even jouw adresgegevens in je profiel.
Stage
Stage lopen is bij onze opleidingen geen verplicht onderdeel van jouw opleiding. Het is dus geen voorwaarde om succesvol je diploma te behalen. Wil je wel graag stage lopen, om bijvoorbeeld de praktijk te oefenen, ervaring op te doen of om je cv te versterken, dan kan dat uiteraard. Je gaat dan zelf op zoek naar een stageplaats. Het aantal dagen en uren bepaal je in overleg met het bedrijf. Een stageplaats gevonden? Neem contact ons op als je een stagecontract wenst te ontvangen. Let op: voor de opleiding Onderwijsassistent wordt ten zeerste aangeraden om een stage te lopen. Je dient namelijk een portfolio samen te stellen om je diploma te behalen.
Wij hebben geen adressenlijst met stageplaatsen of afspraken met bepaalde bedrijven. Je kunt zelf in jouw buurt op zoek gaan naar een stageplaats.
Leuk dat je een stageplaats hebt gevonden! Neem contact op als je een stagecontract wenst te ontvangen. Deze sturen we je digitaal toe. Je kunt het dan door jouw stagebedrijf laten ondertekenen.
Inschrijven
Inschrijven gaat gemakkelijk en snel:
 • 1. Ga naar het online inschrijfformulier.
 • 2. Vul je gegevens in en selecteer de opleiding die je wilt volgen.
 • 3. Kies een betaalmethode (overschrijving, iDeal, MasterCard of Visa) en rond de inschrijving af.
Wanneer je betaling bij ons binnen is, krijg je binnen een werkdag een bevestiging van je inschrijving en van je betaling.
Je kunt elke opleiding in termijnen betalen. De termijnbedragen per cursus vind je terug op de desbetreffende cursuspagina. Meestal is het bedrag verdeeld over 5 maandelijkse termijnen. Je kunt voor termijnbetaling kiezen bij stap 3 van je inschrijving. Let op: er wordt een toeslag berekend van 8% over het lesgeld, en je dient te betalen met creditcard of via overboeking.
Als je jouw online inschrijving hebt voltooid en het bedrag is voldaan, verwerken wij jouw inschrijving. Je ontvangt dan binnen 1 werkdag een bevestiging en een bewijs van betaling.
Je kunt op het inschrijfformulier aangeven dat je een factuur op bedrijfsnaam wenst te ontvangen. Wanneer je achteraf toch een factuur wilt ontvangen, ontvangen wij graag per e-mail jouw naw-gegevens, de opleiding die je wilt volgen en de volledige bedrijfsgegevens, inclusief btw-nummer of kvk-nummer. We zullen dan een factuur voor je opmaken.
Je ontvangt 10% vroegboekkorting wanneer je je uiterlijk 3 maanden voor aanvang van een klassikale opleiding inschrijft én betaalt. Gebruik hiervoor kortingscode 'vroegboek' op het inschrijfformulier. Wanneer je aan de voorwaarden voldoet, wordt de korting verrekend. Kijk ook of we actuele promoties hebben.
eCampus
Als student aan NHOC krijg je toegang tot de eCampus. Deze digitale leeromgeving zal je optimaal ondersteunen bij jouw studie. Via eCampus heb je contact met jouw persoonlijke docent. Ook vind je hier extra cursusmateriaal in de vorm van bijvoorbeeld oefeningen, interessante documenten, beeldmateriaal etc.
De eCampus vind je op Studentenplatform.com. Je logt in met jouw e-mailadres en het wachtwoord dat je hebt gebruikt bij jouw inschrijving.
Jouw studentenprofiel is iets anders dan de eCampus. Op je profiel vind je jouw persoonsgegevens en opleiding(en) terug. Je logt in op jouw profiel via het icoontje rechts bovenaan op deze website. Je gebruikt hierbij dezelfde gegevens als bij het inschrijven voor jouw opleiding: jouw e-mailadres en zelfgekozen wachtwoord.
Contact
Nog vragen? Wij helpen je graag verder! Onze opleidingsconsulenten zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.
Telefoon: 020 423 07 70
Contactformulier: Contactpagina
Chat: Linksonder op deze website
Voor advies, meer informatie of het inkijken van de cursussen kun je bij ons langskomen. Maak hiervoor vooraf een afspraak bij NHOC Breda. Onze collega's helpen je heel graag verder! 
NHOC streeft in alles een optimale kwaliteit na, zowel voor onze studenten als onze docenten. Heb je desondanks een opmerking, reactie of klacht? Neem dan schriftelijk contact op. Wij behandelen jouw melding met zorg en geven dit desgewenst door aan jouw docent, een interne verantwoordelijke of de directie.
Klachten worden beantwoord binnen een termijn van 10 werkdagen, gerekend vanaf de datum van ontvangst. Wanneer de situatie om een langere verwerkingstijd vraagt, wordt je klacht beantwoord met een bericht van ontvangst en een indicatie, wanneer je een meer uitvoerig antwoord kan verwachten. Indien de klacht niet in onderling overleg kan worden opgelost ontstaat een geschil dat vatbaar is voor de geschillenregeling van artikel 26 van de Algemene Voorwaarden.
Om een zo goed mogelijke kwaliteit na te streven, horen we aan het einde van je opleiding graag hoe jij de opleiding, de docent en onze service hebt ervaren. Je ontvangt daarvoor een evaluatieformulier. Jouw feedback gebruiken we om onze service en opleidingen nog beter te maken!